5,3 εκατ. κονσόλες Playstation 4 έχουν πωληθεί έως σήμερα

Περισσότερες από 5,3 εκατ. κονσόλες Playstation 4 ανακοίνωσε πως έχεις πουλήσει η Sony. Πρόκειται για μία επίδοση που ξεπερνά τις προβλέψεις της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία εκτιμούσε πως θα διέθετε 5 εκατομμύρια παιχνιδοκονσόλες μέχρι τον Μάρτιο.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς το νέο Playstation δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην Ιαπωνία, όπου θα κάνει ντεμπούτο στις 22 Φεβρουαρίου. Επίσης, σε ορισμένες χώρες όπως η Ελλάδα, ακόμη και σήμερα η διαθεσιμότητά του είναι περιορισμένη.

Το Playstation 4 της Sony βγήκε στην αγορά της Βόρειας Αμερικής λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, στην Ευρώπη κυκλοφόρησε στις 29 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου και στην Ιαπωνία πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου.

Από την άλλη πλευρά, η Microsoft υποστηρίζει πως το Xbox One ήταν πρώτο σε πωλήσεις το Δεκέμβριο και τα τα τελευταία επίσημα στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας δείχνουν πως οι πωλήσεις του άγγιξαν τις 3,9 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2013 το PS4 πούλησε 4,2 εκατομμύρια.Η Microsoft δεν έχει δηλώσει ακόμα μια σταθερή ημερομηνία για την κυκλοφορία του Xbox One στην Ιαπωνία, απλώς έχει πει ότι θα είναι κάπου μέσα στο 2014. Τον προηγούμενο μήνα η άλλη μεγάλη Ιαπωνική εταιρία Nintendo, δήλωσε πως μείωσε τις προσδοκίες της για τις πωλήσεις του Wii U, καθώς έχει ως ανταγωνιστές πολύ εξελιγμένες κονσόλες όπως το PS4.

Το δυνατό «χαρτί» του PS4 είναι η κινηματογραφικού επιπέδου εμπειρία gaming που προσφέρει. Γι’ αυτό τον λόγο είναι εξοπλισμένο με υποσυστήματα που έχουν πολλαπλάσια ισχύ από το μοντέλο που διαδέχεται. Στις καινοτομίες του περιλαμβάνονται επίσης οι νέες δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης, ώστε για παράδειγμα οι χρήστες να μπορούν να βιντεοσκοπούν το παιχνίδι τους και να το «ανεβάζουν» online, όπως και η δυνατότητα «συνεργασίας» του με smartphone ή tablet.

Την ίδια στιγμή, η Microsoft φαίνεται ότι θριαμβεύει αλλού. Σε 15 μήνες κυκλοφορίας τα Windows 8 κατάφεραν να πουλήσουν 200 εκατομμύρια κομμάτια ενώ τους πριν από 9 μήνες είχαν καταφέρει να πουλήσουν 100 εκατομμύρια.

Το νούμερο αυτό που ανακοίνωσε η Microsoft αφορά μόνο τις άδειες που πούλησε η εταιρία σε ιδιώτες που αναβάθμισαν το μηχάνημα τους ή σε κατασκευαστές οι οποίοι προεγκατέστησαν το λειτουργικό σε νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν στην αγορά οπότε δεν περιλαμβάνει τις άδειες που αγόρασαν μεγάλες εταιρείες για τα υπολογιστικά τους δίκτυα.
Με τα Windows 8 η MIcrosoft προσπαθεί να δημιουργήσει ένα λειτουργικό που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ταμπλέτες, μέσω οθονών αφής όμως όπως φαίνεται οι χρήστες δεν είναι ιδιαίτερα θερμοί σε αυτό το σενάριο και γι’ αυτό κυκλοφόρησε τα Windows 8.1 ενώ ήδη ετοιμάζει και νέα αναβάθμιση των Windows 8.1, που αναμένεται να ανακοινώσει τον Μάρτιο,

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της Microsoft, ανεξάρτητα από την έκδοση τους, τα Windows χρησιμοποιούνται σήμερα από 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ενώ και τα Windows 8.1 έχουν σημειώσει μικρή αύξηση στις πωλήσεις.