Δωρεάν ίντερνετ και τάμπλετ από 4 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, οι πολίτες των οκτώ Περιφερειών που καλύπτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» (Αν. Μακεδονία Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη), εκτυπώνοντας το κουπόνι από την ιστοσελίδα www.e-inclusion.gr, θα επισκέπτονται ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα για να αποκτήσουν: Επιδότηση 12 ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή), ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 ευρώ), υπηρεσίες υποστήριξης- κατάρτισης σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών κατ’ οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet, e-gov υπηρεσίες, κλπ.

Υπενθυμίζεται πως η δράση προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ, σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΤΠΑ.

Η εγγραφή των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη δράση έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι προθεσμίες εγγραφής των συνεργαζόμενων καταστημάτων και η υποβολή των προσφορών τους είναι αντίστοιχα η 14η και 28η Ιανουαρίου. Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η παροχή ισότιμων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

H δράση «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα εφαρμογής της πολιτικής της κυβέρνησης για να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλους τους Έλληνες.

Στο ίδιο πλαίσιο έλαβε χώρα πρόσφατα και η υπογραφή και έναρξη υλοποίησης του έργου «Rural Broadband», έργο ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 161.077.032 εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση ευρυζωνικών υποδομών στις απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές και το έργο για την παροχή δωρεάν Wi-fi σε όλους τους δήμους της χώρας προϋπολογισμού 18.414.619 εκατ. ευρώ, καθώς και σε πανεπιστημιακούς χώρους και νοσοκομεία, το οποίο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι Anonymous χάκαραν σελίδα των Τζιχαντιστών

Λίγες ημέρες για την αιματηρή επίθεση στο Charlie Hebdo, οι Anonymous έλαβαν δράση και προχώρησαν σε αντίποινα.

Οι Anonymous κήρυξαν τον πόλεμο στους Τζιχαντιστές την Παρασκευή, ονομάζοντας την “επιχείρησή” τους #OpCharlieHebdo.

Continue reading

Τα καλύτερα Smartphones της αγοράς

 

 

 

 

1

Google Nexus 6

Αν και η Google απογοήτευσε τους οπαδούς της, ανεβάζοντας αρκετά την τιμή του νεότερου Nexus τους δικαιώνει στα τεχνικά χαρακτηριστικά : σε τεχνικά χαρακτηριστικά: Μεγάλη οθόνη Quad HD 5,92 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 805 στα 2.7GHz, RAM 3GB, Adreno 420 επεξεργαστής γραφικών και κάμερα 20 megapixel. Όλα αυτά εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργικά της τελευταίας γενιάς του Android, 5.0 Lollipop. Παράλληλα, το Nexus 6 είναι ανθεκτικό στο νερό

 

2

 

Samsung Galaxy Note 4

Διαθέτει υπέροχη 5,7 ιντσών Quad HD Super AMOLED οθόνη και αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο για επαγγελματίες αλλά και όσους θέλουν ένα πανίσχυρό gadget στην «τσέπη» τους, καθώς προσφέρει άπλετη ισχύ.

3

 

Sony Xperia Z3

Η ναυαρχίδα της Sony διαθέτει έξυπνα κόλπα που διευκολύνουν τη διεπαφή, αντοχή στο νερό, υπέροχη κάμερα άνω των 20 megapixel, καθιστούν το Xperia Z3 Compact, μια συσκευή που ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί χρήστες θα επέλεγαν.

4

 

LG G3

Το μεγάλο «όπλο» του G3 είναι η 5,5 ιντσών επιφάνεια που φιγουράρει στην πρόσοψη της συσκευής και διαθέτει τεράστια ανάλυση 2560 x 1440!

5

Samsung Galaxy S5

Με εξαιρετική full HD οθόνη 5,1 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή, πλήθος αισθητήρων και κάμερα να… «βγάζει μάτια», το Galaxy S5 κερδίζει σε σχεδόν όλους τους ανταγωνιστές, αλλά παραφωνία αποτελεί ο πλαστικός σκελετός.

8

 

 

Nokia Lumia 930

Η ναυαρχίδα στη σειρά Lumia διαθέτει full HD οθόνη 5 ιντσών, εξαιρετική κάμερα στα 20 megapixels με οπτικό σταθεροποιητή και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης της μπαταρίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Lumia 930 προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης των Windows Phone

 

7

Apple iPhone 6 Plus

Διαθέτει μια εξαιρετικά φωτεινή οθόνη, με υψηλή αντίθεση για άψογη προβολή περιεχομένου. Παράλληλα, το μεταλλικό σώμα με όμορφο σχεδιασμό είναι το ισχυρό του χαρτί έναντι ανταγωνιστικών phablet. Από την άλλη, πέρα από το μέγεθος, ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά του είναι φυσικά η τσουχτερή του τιμή.

 

 

Το app που εντοπίζει την κατάθλιψη

Πόσες φορές μηλίσες με τη μητέρα σου; Τι ώρα βγήκες για τη βραδινή σας έξοδο; Πόσο μηνύματα έστειλες με τους φίλους σου;

Οι κατασκευαστές της εφαρμογής Ginger.io ισχυρίζονται ότι η χρήση του κινητού σου τηλέφωνου μπορεί να παρέχει στοιχεία για την ψυχική και σωματική μας υγείας. Continue reading

Η ιστορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια μεταλλική  επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευή η οποία έχει το σχήμα μακρόστενου σωλήνα και λειτουργεί με μπαταρία. Ουσιαστικά είναι ένας προσομοιωτής του κανονικού τσιγάρου, που προσφέρει την ίδια εμπειρία καπνίσματος αλλά δεν  παράγει καπνό  και δεν έχει  πίσσα και χιλιάδες άλλες τοξικές ουσίες. Αποτελείται από ένα αναλώσιμο φίλτρο και περιέχει υγρά αναπλήρωσης τα οποία περιέχουν την νικοτίνη και  αποτελούνται από διάφορες ακίνδυνες ουσίες  που χρησιμοποιούνται και στα τρόφιμα.

 

Κάθε φορά που εισπνέει ο χρήστης, ένας μικροεπεξεργαστής διοχετεύει σταγονίδια του υγρού αναπλήρωσης στον μηχανισμό που παράγει ατμό και ο χρήστης έχει την ίδια αίσθηση και ικανοποίηση με αυτή που θα είχε από ένα κανονικό τσιγάρο.

 

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν στην ποσότητα νικοτίνης καθώς και την γεύση που θα έχει τα τσιγάρο τους διαλέγοντας τα κατάλληλα υγρά αναπλήρωσης. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία στην αγορά όπως γεύσεις φρούτων αλλά και γλυκών και γνωστών μαρκών  τσιγάρου όπως Marlboro.

 

Ας δούμε λοιπόν την  ιστορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου :

 

Στην Ευρώπη το ηλεκτρονικό τσιγάρο πρωτοεμφανίστηκε τον  Απρίλιο του 2006. Πρωτοκυκλοφόρησε στην  Αγγλία με  την ονομασία ‘E-Cigarette”. Σύντομα ξεκίνησε να απασχολεί αρκετά  τα μέσα ενημέρωσης και τεχνολογίας.

Σύμφωνα με μία έρευνα ,το 2008 ο αριθμός των χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου μονάχα στην Ευρώπη έφτασε τους 300.000. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός ήταν  αρκετά μεγαλύτερος.

Το Μάιο του 2009 η αμερικάνικη υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων  διέρρευσε στην  αγορά  έρευνες οι οποίες καταδείκνυαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως βλαβερό και καρκινογόνο προσπώντας να “σαμποτάρει” την επιτυχημένη πορεία του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Εν τέλει, οι συκοφαντίες αυτές διαψεύστηκαν με καινούργιες έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την συμβουλευτική επιστημονική εταιρεία Inc.

Σήμερα το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις του. Οι χρήστες του μένουν απόλυτα ευχαριστημένοι με την εμπειρία καπνίσματος που τους προσφέρει αλλά και για την απαλλαγή από τις βλαβερές ουσίες του κανονικού τσιγάρου.

Σύμφωνα με έρευνες , οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων αναμένεται να ξεπεράσουν τις πωλήσεις των παραδοσιακών τσιγάρων μέχρι το 2020.

Οι συντάκτες της  Οxford Dictionaries ανάδειξαν το vape, τη λέξη που χρησιμοποιείται για  να υποδηλώσει τη διαδικασία καπνίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου, ως την πιο δημοφιλής λέξη για το 2014

Κάντε δώρο σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο

Πολλοί έχουν την επιθυμία να βοηθήσουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο ή ένα μέλος της οικογένειας τους, να περιορίσει ή να απαλλαγεί από την συνήθεια του καπνίσματος. Ένα καλό ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το τέλειο δώρο για να βοηθήσετε έναν  αγαπημένο σας φίλο. Άλλωστε το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και σε διαφορές περιστάσεις, επιβεβαιώνει  ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο και ενδιαφέρον δώρο.

Ο παραλήπτης του δώρου μπορεί να το χρησιμοποιήσει είτε ως εναλλακτική λύση σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα, είτε για να περιορίσει το κάπνισμα, είτε για να το κόψει τελείως.

Πολλοί καπνιστές έχουν σκεφτεί να δοκιμάσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά δύσκολα το παίρνουν απόφαση. Έτσι λοιπόν θα τους δώσετε εσείς την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια πιο ασφαλή μέθοδο καπνίσματος, όπως πολλές έρευνες έχουν αποδείξει.

Αν σκέπτεστε να το  κάνετε δώρο σε κάποιον φίλο, θα πρέπει να γνωρίζετε τον τρόπο  που καπνίζει, έτσι ώστε να επιλέξετε  τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για παράδειγμα αν πρόκειται να το δωρίσετε σε κάποιον βαρύ καπνιστή, θα ήταν λάθος να αγοράσετε ηλεκτρονικό τσιγάρο με φίλτρα με χαμηλή ποσότητα νικοτίνης. Η σωστή επιλογή για όσους καπνίζουν πλήρη γεύση καπνού, θα ήταν το ηλεκτρονικό τσιγάρο με φίλτρα τα οποία θα έχουν 8 mg ή 16 mg σε περιεκτικότητα νικοτίνης.

Σκέφτεστε λοιπόν κάποιο καλύτερο δώρο για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, από ένα δώρο που θα συμβάλει στην βελτίωση της υγείας του;

Τα οφέλη του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε σχέση με το κανονικό  είναι παρά πολλά. Το βασικότερο όφελος σχετίζεται με την υγεία. Όπως πολλές έρευνες έχουν αποδείξει, πολλοί καπνιστές έχουν ελαττώσει σημαντικά  το κάπνισμα μετά την μετάβαση τους από το βιομηχανικό στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Επίσης, έχουν καλύτερη αναπνοή και καλύτερη γευστική και οσφρητική αίσθηση. Τέλος, αυτή η μετάβαση έχει τεράστια οικονομικά οφέλη, αφού δεν υπάρχουν τα καθημερινά έξοδα που χρειάζονται για τα βιομηχανικά τσιγάρα.

Ρώτα το Facebook

Το Facebook εκτός από την δυνατότητα να βρεις φίλους και γνωστούς και να επικοινωνήσεις μαζί τους, σου δίνει την ευκαιρία να αποσπάσεις πολύ χρήσιμες πληροφορίες από αυτούς.

Άλλωστε η κεντρική ιδέα των social media είναι να μοιραζόμαστε και να ανταλλάσουμε χρήσιμο και ενδιαφέρον περιεχόμενο, γιατί λοιπόν να μην το αξιοποιήσεις στο έπακρο;

Ας δούμε πως… Πληκτρολόγησε τα παρακάτω στην αναζήτηση του facebook: Continue reading

Η Samsung θα παρουσιάσει το «Σπίτι του Μέλλοντος»

Tην Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 11:30 πμ (ώρα Ελλάδος), στην IFA 2014, στο Βερολίνο, ο πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος της Samsung Electronics Co,  o κ. Boo-Keun Yoon, πρόκειται να παρουσιάσει τα σχέδια και το όραμα της εταιρείας για το «Σπίτι του Μέλλοντος». Continue reading

Φήμες για ντεμπούτο του iWatch στις 9 Σεπτεμβρίου

Είναι πλέον γεγονός ότι οι διακοπές για τους περισσότερους από εμάς τελείωσαν και μαζί με τον Αύγουστο που οδεύει κι αυτός προς το τέλος του, όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τον Σεπτέμβρη. Γιατί; Επειδή πολύ απλά στις 9 του μήνα θα έχουμε τα αποκαλυπτήρια του iPhone 6!  Σύμφωνα  όμως , με ανεπιβεβαίωτες φήμες στις 9 Σεπτέμβρη θα δούμε και κάτι άλλο………το πολυαναμενόμενο iWatch! Σύμφωνα με τον John Paczkowski από το RE/CODE : Continue reading

Η νέα ναυαρχίδα της Samsung

Την κυκλοφορία του νέου της smartphone Galaxy Alpha ανακοίνωσε η Samsung.

Η νέα συσκευή είναι λεπτότερη και μικρότερη σε μέγεθος από το Galaxy S5, την προηγούμενη ναυαρχίδα της εταιρείας.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Samsung το νέο μοντέλο διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο αντιπροσωπεύει τη «νέα προσέγγιση» της εταιρείας. Continue reading