Το Samsung Galaxy S5 αποκαλύπτεται

Tην ενσωμάτωση δύο νέων αντί-κλεπτικών χαρακτηριστικών, τα οποία θα ενσωματωθούν στις συσκευές Galaxy S5 που διατίθενται από τα αμερικανικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας Verizon και U.S. Cellular, ανακοίνωσε η Samsung.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κορεατικής εταιρείας, τα χαρακτηριστικά «Find My Mobile» και «Reactivation Lock» θα ενεργοποιούνται από τους χρήστες των συσκευών. Από τη μία πλευρά, το «Find My Mobile» θα επιτρέπει τους κατόχους Galaxy S5, που έχουν κλαπεί ή χαθεί, να προσδιορίζουν την τοποθεσία, στην οποία βρίσκεται η συσκευή.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα να μπλοκάρει η συσκευή από μακριά όταν μία «άγνωστη» κάρτα SIM εγκαθίσταται σε αυτή. Η άλλη λειτουργία, το «Reactivation Lock» θα αποτρέπει σε οποιονδήποτε, εκτός του ιδιοκτήτη της συσκευής, να εισάγει νέες ρυθμίσεις σε ένα Galaxy S5.
Φυσικά αμφότερες οι λειτουργίες θυμίζουν αρκετά τις λειτουργίες «Find My iPhone» and «Activation Lock» που συναντάμε στις συσκευές της Apple.
Αναλυτές και παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η ενσωμάτωσή του θα μειώσει τις κλοπές smartphones, αφού αυτά θα είναι πλέον άχρηστα για μεταπώληση.
Ταυτόχρονα, αν και το Galaxy S5 δεν έχει φτάσει ακόμα στα ράφια των καταστημάτων στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, η Samsung έχει ξεκινήσει της προπαραγγελίες των καλυμμάτων ασύρματης φόρτισης. Διατίθενται δύο τύποι, το ένα είναι το σύνηθες πίσω κάλυμμα, ενώ το άλλο είναι το S-View flip. Και τα δύο διαθέτουν Qi πλάκες φόρτισης στο πίσω κάλυμμα, ώστε να υποστηρίζεται Qi ασύρματη φόρτιση.
Τo πίσω μέρος των καλυμμάτων θα έχει το ίδιο «διάτρητο» look με το stock cover. Η Samsung κατάφερε να διατηρήσει την αδιάβροχη προστασία και στα δύο covers μην αλλάζοντας το επίπεδο της προστασίας που παρέχει το αρχικό κάλυμμα.
Χρησιμοποιούνται αφού αλλαχθεί το πίσω κάλυμμα του Samsung Galaxy S5 προκειμένου να αντικατασταθεί με το συμβατό ασύρματο φόρτισης. Όσο αφορά στην τιμή τους, το απλό κοστίζει 30 δολάρια και το S-View flip για ασύρματη φόρτιση κοστίζει από 70 δολάρια.
Παράλληλα, η Samsung στο Galaxy S5, το οποίο βάσει μετρήσεων θεωρείται ότι έχει την καλύτερη οθόνη smartphone, επικεντρώθηκε σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία: την σταδιακή βελτίωση επιμέρους λεπτομερειών. Οι αναλύσεις δείχνουν ότι αντί για UHD ανάλυση η Samsung βελτίωσε την φωτεινότητα της οθόνης του Galaxy S5. Αντί να αυξήσει τα ppi, η Samsung επέλεξε να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας της OLED οθόνης και να βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας και των χρωμάτων σε έντονο φως. Το Galaxy S5 έχει οθόνη full HD 1080p αντί για UHD, 2GB RAM, κάμερα 16 megapixel.