Έρχεται το Android TV από την Google

Έτοιμη να λανσάρει ένα νέο προϊόν οικιακής ψυχαγωγίας είναι η Google. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Verge, η οποία φέρεται να απέκτησε πρόσβαση σε αρχεία της Google, η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζει το Android TV, το οποίο θα προσανατολίζεται στην ψυχαγωγία και δεν θα αποτελεί έναν παραλλαγμένο υπολογιστή.

Μετά την αποτυχία του παλαιότερου Google TV, η εταιρεία- κολοσσός ποντάρει στο Android TV, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ευκολία χρήσης σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Στα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το The Verge, η Google αναφέρει πως η Android TV αναπτύχθηκε με βασική φιλοσοφία να είναι όσο το δυνατόν πιο «φιλική» στη χρήση. Έτσι, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, σε καμία περίπτωση δεν θα χρειάζονται περισσότερα από τρία βήματα για να βρει κανείς το υλικό που ψάχνει.

Το Android TV, αν και θα χρησιμοποιεί το Android O.S. για την λειτουργία του, πρόκειται να προσφέρει διαφορετικό User Interface από αυτό που συναντάμε στα Android smartphones και tablets. Κοινώς, το σύστημα δεν αποτελεί μια προσπάθεια μετατροπής της τηλεόρασης σε ένα μεγαλύτερο και πιο ισχυρό smartphone, αλλά αποσκοπεί στην δημιουργία μιας εμπειρία χρήσης προσαρμοσμένης πάνω σε αυτήν.

Η βασική ιδέα πίσω από τη δημιουργία του Android TV είναι να δοθεί στους χρήστες ένα απλό περιβάλλον χρήσης, με πρόσβαση σε περιεχόμενο ψυχαγωγίας και μικρό αριθμό εφαρμογών. Για τον έλεγχο και την περιήγηση στο περιεχόμενο της συσκευής Android TV θα χρησιμοποιείται τηλεχειριστήριο με ένα pad τεσσάρων κατευθύνσεων, δηλαδή όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα set top boxes σήμερα.

Το Android TV θα είναι συμβατό και με βιντεοπαιχνίδια – όπως ισχύει και στην περίπτωση του Fire TV, του set top box που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η Amazon. Επίσης, όπως και το Fire TV, θα αναγνωρίζει φωνητικές εντολές και θα «μαθαίνει» τις συνήθειες του χρήστη, για να του προτείνει περιεχόμενο που ταιριάζει στις προτιμήσεις του.

Παράλληλα, το Android TV αναμένεται να δίνει πρόσβαση σε αρκετά ιντερνετικά «βιντεοκλάμπ» (Netflix, Hulu, Play Movies) και μουσικές υπηρεσίες (Pandora). Μέσω της πλατφόρμας, θα μπορεί επίσης κανείς να «τρέξει» εφαρμογές στην TV του, ανατρέχοντας στο online κατάστημα της Android TV. Στις εικόνες διακρίνονται οι συντομεύσεις για το YouTube και το Hangouts ενώ, σύμφωνα με το The Verge, η Google έχει ήδη προσεγγίσει επιλεγμένους προγραμματιστές, για να μεταφέρουν τους τίτλους τους στην πλατφόρμα.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το Android TV δεν θα επηρεάσει το Google Chromecast, που συνδέεται στη θύρα HDMI της τηλεόρασης και προβάλλει περιεχόμενο από υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά. Το Chromecast είναι μία από τις κινήσεις της εταιρείας να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη τηλεοπτική πλατφόρμα.