Στην κυκλοφορία το φθηνότερο tablet του κόσμου

Κοστίζει μόλις 30 λίρες (περίπου 35 ευρώ) και θεωρείται ως το φθηνότερο tablet στον κόσμο. Πρόκειται για το UbiSlate 7Ci, το οποίο άρχισε να πωλείται στην Βρετανία. Πρόκειται για την βρετανική έκδοση του Aakash 2, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά στην Ινδία και κατασκευάζεται από την Datawind.

Στην Ινδία το συγκεκριμένο tablet χρησιμοποιείται κυρίως από φοιτητές και σχεδιάστηκε ειδικά για να προσφέρει στους χρήστες του φθηνή πρόσβαση στο Ίντερνετ, σε μια προσπάθεια βελτίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος.

Οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες σε σχέση με τον ανταγωνισμό: οθόνη επτά ιντσών, σύνδεση wi-fi, επεξεργαστής 1 GHz, 512 ΜΒ RAM μνήμη, σύνδεση microUSB και αποθηκευτικός χώρος 4GB, ενώ «τρέχει» μία τροποποιημένη έκδοση του Android 4.0.3. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι τρεις ώρες, και ενδείκνυται κυρίως για παρακολούθηση online «μαθημάτων» και βίντεο, περιήγηση στο Ίντερνετ και κάποια παιχνίδια.

Το πρώτο Aakash είναι κυκλοφορήσει αρχικά στην Ινδία το 2011, και είχε προωθηθεί ως το φθηνότερο tablet στον κόσμο, στοχεύοντας κυρίως σε σχολεία και κολέγια. Η πρώτη έκδοση δεν είναι αποσπάσει καλές κριτικές, σύμφωνα με το BBC, ωστόσο ο αναβαθμισμένος του διάδοχος, Aakash 2, φαίνεται να τα πάει πολύ καλύτερα.

Στόχος της εταιρείας Datawind (η οποία παράγει και ακριβότερα μοντέλα, όπως το UbiSlate 7C+ και το UbiSlate 3G7) είναι να παρέχει «οικονομική» τεχνολογία στα πιο φτωχά νοικοκυριά της Μ. Βρετανίας, τα οποία είναι αποκομμένα από την «ψηφιακή επανάσταση».

Στην «αρένα» των φτηνών tablets στη Βρετανία υπάρχουν και άλλοι «παίκτες», όπως η Tesco, η Argos και η Aldi, που κυκλοφόρησαν τα δικά τους χαμηλού κόστους μοντέλα.