Το app που εντοπίζει την κατάθλιψη

Πόσες φορές μηλίσες με τη μητέρα σου; Τι ώρα βγήκες για τη βραδινή σας έξοδο; Πόσο μηνύματα έστειλες με τους φίλους σου;

Οι κατασκευαστές της εφαρμογής Ginger.io ισχυρίζονται ότι η χρήση του κινητού σου τηλέφωνου μπορεί να παρέχει στοιχεία για την ψυχική και σωματική μας υγείας.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι κατασκευαστές μιας νέας εφαρμογής, η οποία ελπίζει να αξιοποιήσει αυτές τις πληροφορίες..

Η εφαρμογή Ginger.io παρακολουθεί τα μηνύματα, την ώρα ομιλίας τις μετακινήσεις , τις συνήθειες ύπνου και τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας των χρηστών, ώστε να βγάλει συμπεράσματα για την ψυχικής τους κατάστασης, καθώς επίσης και να τους φέρει σε επαφή με ειδικούς προκειμένου να λάβουν βοήθεια, αν κριθεί απαραίτητο

«Χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο των χρηστών για να ‘χαρτογραφήσουμε’ τη μέρα τους. Όταν παρατηρηθεί κάποια αλλαγή, στέλνουμε μια ειδοποίηση στο χρήστη αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για την υγεία του» αναφέρει η εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Τα πρώτα εμπορικά προϊόντα επικεντρώνονται στην κατάθλιψη, την παθολογική κατάθλιψη, τις αγχώδεις διαταραχές, τη διπολική διαταραχή και τη σχιζοφρένεια.

Η εταιρεία –σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα- συνεργάζεται με γιατρούς αλλά και με νοσοκομειακά συστήματα και ακαδημαϊκά κέντρα.