Το «έξυπνο» ρολόι FiLIP που εντοπίζει τα παιδιά μας (και είναι και τηλέφωνο)

Ξεχάστε τα διάφορα apps που εντοπίζουν την τοποθεσία όπου βρίσκονται τα παιδιά σας. Το «έξυπνο ρολόι» FiLIP όχι μόνο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις κινήσεις τους βήμα προς βήμα, αλλά λειτουργεί επίσης ως τηλέφωνο και συναγερμός.

Οι γονείς μπορούν να ορίσουν τις «ασφαλείς ζώνες» στις οποίες επιτρέπουν στα παιδιά τους να κινούνται και να ενημερώνονται άμεσα, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής FiLIP που μπορούν να κατεβάσουν οι ίδιοι στα smartphones τους.

Επιπλέον, μπορεί να αποθηκεύσει έως και πέντε νούμερα τηλεφώνου και να τα καλέσει άμεσα, όταν το παιδί πατήσει το κόκκινο κουμπί πανικού, που βρίσκεται στο πλάι του «έξυπνου» ρολογιού.

Το FiLIP χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS σε συνδυασμό με τη μέθοδο τριγωνομέτρησης. μέσω των δεδομένων που αντλεί από κοντινές κεραίες τηλεφωνίας, για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια εντοπισμού.

«Η ζωή ήταν πολύ πιο απλή παλαιότερα. Τα παιδιά έτρεχαν όλη μέρα στους δρόμους, γύριζαν την ώρα του δείπνου σπίτι και οι γονείς ήταν ήσυχοι. Συνομιλώντας με γονείς, κατάλαβα την ανάγκη δημιουργίας μιας συσκευής που θα έδινε στα παιδιά την ελευθερία που χρειάζονται για να εξερευνήσουν τον κόσμο, διατηρώντας όμως διαρκώς επαφή με τους γονείς τους» εξηγεί ο εφευρέτης του FiLIP, Στεν Κέρκμπακ, ο οποίος είναι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών.

Το ρολόι κυκλοφορεί σε πράσινο, κόκκινο, μπλε και ροζ χρώμα και στην οθόνη του δείχνει την ώρα, τα εισερχόμενα μηνύματα και τους πέντε αποθηκευμένους τηλεφωνικούς αριθμούς. Η εναλλαγή ανάμεσα στα μενού γίνεται με ένα και μόνο κουμπί, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστο και για τα παιδιά μικρής ηλικίας.