Βρείτε online ποιον θα βάλετε στο κρεβάτι σας

Μήπως θέλετε να πάτε διακοπές, αλλά δεν βρίσκετε παρέα; Ο έρωτάς σας τέλειωσε πρόσφατα, κι είστε έτοιμοι να τον αντικαταστήσετε, δεν υπάρχουν όμως υποψήφιοι;

Εάν ναι, τότε υπάρχει η (εύκολη) λύση: Το Loveroom, η ιστοσελίδα που σας βρίσκει άνθρωπο για να μοιραστείτε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, πιθανότατα και τα έξοδα των διακοπών. Και ίσως, λέμε ίσως, να προκύψει κι έρωτας.

«Σιγουρευτείτε ότι ο συγκάτοικος σας θα είναι ελκυστικός», είναι το σλόγκαν της ιστοσελίδας, που συνδυάζει το room to let, με το «βρείτε την αγάπη». Οι υπεύθυνοι φροντίζουν μάλιστα να συνδέουν άτομα που μοιράζονται κοινά εξωτερικά χαρακτηριστικά, ώστε τουλάχιστον η αρχή της γνωριμίας και της συγκατοίκησης να είναι καλή.
Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Loveroom, είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας στο χώρο της τεχνολογίας Τζος Μποκανέγκρα, που δηλώνει αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματός του, δεδομένου ότι τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της ιστοσελίδας, τουλάχιστον επτακόσια άτομα γράφτηκαν συνδρομητές. Αν όλα πάνε καλά, σκοπεύει μάλιστα να επεκτείνει τη δραστηριότητά του και εκτός αμερικανικού εδάφους.

 

Το Loveroom μοιάζει με μια τυπική ιστοσελίδα γνωριμιών, επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητήσουν άτομα ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τη σεξουαλική προτίμηση.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που νοικιάζουν τα δωμάτια έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν αιτήσεις κράτησης και ο κάθε υποψήφιος πρέπει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του είτε μέσω Facebook, είτε SMS. Οσο για την ιστοσελίδα, καλεί τους ενδιαφερόμενους να επιβεβαιώσουν ότι η φωτογραφία που βλέπουν, ταιριάζει με το άτομο με το οποίο ετοιμάζονται για συγκατοίκηση.

«Ο σκοπός της εφαρμογής είναι να δώσει σε ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά, ή κάποια στιγμή βρίσκονται στις μαύρες τους, ένα μέρος για να μείνουν, στο οποίο μπορεί να βρουν τον έρωτα ή απλώς, το σεξ», καταλήγει ο Μποκανέγκρα.