Αλεξίσφαιρο κουστούμι για στελέχη ασφαλή

Η καναδική εταιρία Garrison Bespoke λανσάρει αλεξίσφαιρο κουστούμι, από ελαφρύ νανοσωλήνα άνθρακα, που απορροφά την πρόσκρουση από σφαίρες και αποτρέπει τις τρύπες από επιθέσεις με μαχαίρια. Με τιμή που αγγίζει τα 14.000 ευρώ, υπόσχεται να κρατήσει ασφαλείς τους λιγοστούς πελάτες που θα το αγοράσουν, στα υπερατλαντικά τους ταξίδια και όλα τα σημαντικά ραντεβού τους. «Εστιάσαμε στην ραφή του απόλυτου κουστουμιού Τζέιμς Μποντ», δήλωσε ο επικεφαλής των special project της εταιρίας, Ντέιβιντ Τραν, ο οποίος αποκάλυψε ότι πηγή έμπνευσης για το εν λόγω κουστούμι αποτέλεσε η συζήτηση που είχε με πελάτη που έπεσε θύμα επίθεσης πριν από έξι μήνες σε χώρα του εξωτερικού. Έχοντας επιζήσει της επίθεσης, στην επόμενη επίσκεψή του στο κατάστημα, διηγήθηκε την περιπέτειά του.

Η ομάδα δημιουργικού της Garrison Bespoke άρχισε τότε να διερευνά τις επιλογές της. Δεδομένου ότι το Kevlar, το κλασικό υλικό που χρησιμοποιείται στις αστυνομικές και στρατιωτικές είναι αρκετά ογκώδες, άρχισε να συνομιλεί με διάφορες εταιρίες στρατιωτικού εξοπλισμού για να βρεθεί η καλύτερη εναλλακτική.

Τελικά τη βρήκαν στα φύλλα νανοσωλήνα άνθρακα. Μόλις το κουστούμι ραφτεί στα μέτρα του πελάτη, προστίθενται έξι φύλλα στην φόδρα της πλάτης και του θώρακα. Αν και θα μπορούσαν να τοποθετηθούν περισσότερα φύλλα για ακόμα μεγαλύτερη προστασία, θα θυσιάζονταν η άνεση και η κομψότητα. Στόχος άλλωστε είναι εκτός από την προστασία και η διακριτικότητα, καθώς ο εξτρά όγκος θα πρόδιδε το μυστικό και θα έστελνε και στην άλλη πλευρά λάθος μηνύματα.