Πάνω από 12 εκατομμύρια downloads για το Office for iPad

Την μετεξέλιξη της δημοφιλούς σουίτα εφαρμογών Office για συσκευές iPad παρουσίασε στην αγορά η Microsft πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας έχει γίνει download ήδη πάνω από 12 εκατομμύρια φορές.

Η σχετική ανακοίνωση από πλευράς Microsoft έγινε μέσω του Twitter. Πάντως δεν διευκρινίστηκε τι ποσοστό από τα 12 εκατομμύρια downloads είναι συνδρομές επί πληρωμή της σουίτας.Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Microsoft ανέφερε ότι η εταιρεία είναι ικανοποιημένη με το ενδιαφέρον του κοινού για το Office for iPad, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.

Το Office for iPad κυκλοφορεί για τα tablets της Apple και η σουίτα θα περιλαμβάνει τα Word, Excel και PowerPoint και αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε 135 χώρες μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα (σε ελληνική έκδοση).

Το Office for iPad είναι δωρεάν διαθέσιμο για download ώστε οι χρήστες να μπορούν ανεμπόδιστα να διαβάζουν ή να εμφανίζουν αρχεία εγγράφων. Ωστόσο, οι χρήστες που επιθυμούν να δημιουργούν ή να τροποποιούν αρχεία σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel ή το PowerPoint, θα πρέπει να αποκτήσουν μία συνδρομή στο Office 365. Εξαίρεση στα παραπάνω αποτελεί μόνο η εφαρμογή OneNote.

Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει συνδρομή στην υπηρεσία Office 365 θα μπορεί μέσα από την εφαρμογή μόνο να διαβάζει έγγραφα στο Word, αρχεία Excel και να κάνει παρουσιάσεις με το PowerPoint, χωρίς όμως να μπορεί να τα επεξεργαστεί.

Σύμφωνα με το έγκυρο CNet, το Office for iPad ήταν ένα υπολογισμένο ρίσκο για τη Microsoft με την ελπίδα ότι οι χρήστες των iPad θα προτιμήσουν την ολοκληρωμένη σουίτα της εταιρείας, σε σχέση με άλλες δωρεάν προτάσεις, όπως το Google Docs ή το iWorks της Apple.

Αυτό που, σύμφωνα με τους αναλυτές, φαίνεται ότι βάρυνε στην απόφαση αυτή του αμερικανικού κολοσσού είναι αφενός η αποτυχία ανάπτυξης δικού της λειτουργικού συστήματος που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί αυτό των iPad και αφετέρου η γενικότερη απουσία ενδιαφέροντος για την κατασκευή ταμπλετών που θα λειτουργούν με Windows 8.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή της Microsoft μας δείχνει τα σχέδια του νέου CEO της Satya Nadella, ο οποίος θέλει να δώσει προτεραιότητα στην αξιοποίηση της τεχνολογίας cloud της Microsoft, προσαρμόζοντάς την στο περιβάλλον χρήσης όλων των φορητών συσκευών.

Έτσι το Office for iPad θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που έχει η συσκευή της Apple, μιας και έχει σχεδιαστεί ειδικά γι’ αυτό ενώ με τις cloud λειτουργίες και σε συνδυασμό με την υπηρεσία OneDrive, τα αρχεία του χρήστη θα μπορούν να συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές του.