Το Facebook δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και απαντά στο Princeton

Το Facebook δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Ετσι, λίγες μόλις ώρες αφότου το διεθνούς κύρους πανεπιστήμιο Princeton τόλμησε να τα βάλει μαζί του, το Facebook πέρασε στην αντεπίθεση.

Όπως γράψαμε και χθες, μελέτη που έκαναν ερευνητές του πανεπιστημίου και υποστηρίζει πως ούτε λίγο ούτε πολύ το διασημότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα χάσει μέχρι το 2017 το 80% των χρηστών του.

Τώρα οι αναλυτές του Facebook χρησιμοποίησαν ακριβώς την ίδια μέθοδο με αυτή των ερευνητών του Princeton και κατέληξαν ότι το γνωστό πανεπιστήμιο θα ξεμείνει από φοιτητές μέχρι το 2021!

Και δεν έμειναν εκεί, αφού το προχώρησαν ακόμη περισσότερο και με βάση το ίδιο μοντέλο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πλανήτης θα… ξεμείνει από αέρα μέχρι το 2060.

Η μελέτη των ερευνητών Princeton Τζον Καναρέλα και Τζόσουα Σπέχλερ βασίστηκε στην υπόθεση πως η εμμονή σε ένα κοινωνικό δίκτυο θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια μολυσματική ασθένεια που εξαπλώνεται ραγδαία και παίρνει διαστάσεις επιδημίας, σταδιακά όμως η εξάπλωσή της μειώνεται και η ασθένεια εξαλείφεται. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ως εργαλείο για τις προβλέψεις τους τις αναζητήσεις του όρου Facebook στη μηχανή αναζήτησης του Google και τις συσχέτισαν με το μειούμενο ενδιαφέρον που είχε αντίστοιχα το πάλαι ποτέ κραταιό MySpace μέχρι που εκτοπίστηκε από το Facebook.

Οι αναλυτές του Facebook καταγράφοντας τον αριθμό των Like στις σελίδες των πανεπιστημίων Princeton, Harvard και Yale, σημειώνουν την καθοδική τροχιά του ενδιαφέροντος για το Princeton από τις αναζητήσεις στο google.com και καταλήγουν να προβλέψουν πως δεν θα απομείνει φοιτητής έως το 2021.
Μάλιστα, στο υστερόγραφό τους, οι αναλυτές σημειώνουν πως δεν είναι όλες οι μελέτες ίδιες και κάποιες μέθοδοι ανάλυσης μπορεί να οδηγήσουν σε τρελά συμπεράσματα.

Την ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας είδε, λόγω Facebook η κυρία Edythe Kirchmaier, η οποία κατέχει ήδη δύο ρεκόρ: είναι η γηραιότερη κάτοχος άδειας οδήγησης στην πολιτεία της Καλιφόρνια αλλά και η γηραιότερη χρήστης του Facebook παγκοσμίως! Βλέπετε, η κ. Kirchmaier έγινε 106 ετών!

Φίλοι της γηραιάς κυρίας από την φιλανθρωπική οργάνωση παροχής ιατρικής φροντίδας Direct Relief την έπεισαν πέρυσι να της ανοίξουν ένα λογαριασμό στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως υπήρχε ένα πρόβλημα: δεν υπήρχε πρόβλεψη για “έτος γέννησης 1908”!

Η τεχνική ομάδα του Facebook έπιασε δουλειά και αφότου επιβεβαίωσαν την ηλικία της, άλλαξαν όλες τις ρυθμίσεις για να υπάρχει έτος γέννησης τόσο… παλαιό.

Η ίδια η κ. Kirchmaier θέλησε να ανταποδώσει στους φίλους της στο Direct Relief και μέσω του προφίλ της προωθεί τους στόχους της οργάνωσης αλλά και τη σημασία του φιλανθρωπικού έργου. Και μάλλον θα το καταφέρει με επιτυχία εάν λάβουμε υπόψη ότι έχει ήδη 45.000 friends!