Τον Σεπτέμβριο ενδέχεται να παρουσιαστεί το iWatch

Η Apple μπορεί και να παρουσιάσει αυτό που ονομάζουμε όλοι μέχρι στιγμή ως iWatch νωρίτερα από την ημερομηνία που υπολογίζαμε αν λάβουμε υπόψιν τα όσα είπε ο πολύ αξιόπιστος John Gruber της Daring Fireball.

Σε blog ποστ του σήμερα ο επί χρόνια πολύ καλά πληροφορημένος και δικτυωμένος σε θέματα Apple, Gruber, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει το «wrist wearable thing» τον επόμενο μήνα.

Η αναφορά αυτή του Gruber είναι τελείως αντίθετη με όλες τις τελευταίες φήμες που θέλανε την Apple να λανσάρει το iWatch της τον Οκτώβριο. Αν λάβουμε όμως υπόψιν την φανταστική ευστοχία του Gruber σε προηγούμενες ανακοινώσεις τότε ίσως το Σεπτέμβριο να δούμε πολλά περισσότερο από μόνο ένα μεγαλύτερο iPhone.

O Gruber απαντώντας λοιπόν σε δημοσίευμα της Verge για το Moto 360 dock φόρτισης έγραψε συγκεκριμένα:

«Όπως όλα δείχνουν οι σχεδιαστές της Motorola προσπάθησαν να τραβήξουν όσο καλύτερα μπορούσαν την προσοχή στην ηλίθια επίπεδη οθόνη του 360. Το όλο σκηνικό θα γίνει πιο αστείο αν δεν μπορέσουν να το βγάλουν στην αγορά πριν η Apple ανακοινώσει το δικό της wearable τον επόμενο μήνα».

Στην αντίπερα όχθη έχουμε τον επίσης έγκυρο ανταποκριτή σε θέματα της Apple John Paczkowski του Recode που ήταν ο πρώτος που έδωσε στην δημοσιότητα την είδηση πως η Apple ετοιμάζει ένα media event για τις 9 Σεπτεμβρίου αλλά για τον ίδιο η πρόβλεψη του για την παρουσίαση του iWatch είναι σε ένα διαφορετικό event τον Οκτώβριο.

Δύσκολο λοιπόν ακόμη και για τους έμπειρους δημοσιογράφους σε ανακοινώσεις της Apple να συγκλίνουν ως προς το πότε η Apple θα μας παρουσιάσει το «next big thing»