Σενάρια για συνεργασία Sony με Microsoft για το πρώτο Windows Phone made by Sony

Το ενδεχόμενο η Sony να κυκλοφορήσει το πρώτο της Windows Phone επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη. Συγκεκριμένα Ο πρόεδρος της Sony Mobile Europe, Pierre Perron επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του ότι η εταιρία δουλεύει πάνω στην κυκλοφορία ενός κινητού τηλεφώνου με λειτουργικό Windows Phone. Όπως τόνισε, στη Sony θέλουν να φέρουν τα Windows Phone στα μέτρα της Sony κατασκευάζοντας μια συσκευή αδιάβροχη και με κάμερα υψηλής ευκρίνειας.

“ Συνεχίζουμε τις συνομιλίες με διάφορους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένης και της Microsoft που συνεργαζόμαστε σε ένα ευρύτερο φάσμα όπως στην κατασκευή PC. Διευρύνουμε το φάσμα συνεργασία μας και στον τομέα των κινητών συσκευών. Απ’ τη μια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη πλατφόρμα των Windows Phone όπως έχει και από την άλλη μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά δικά μας στοιχεία.”

Σε αντίθεση με την Google, που δεν απαιτεί πληρωμή χρήσης του Android, η Microsoft χρεώνει με τέλη χρήσης, τις κατασκευάστριες εταιρείες που χρησιμοποιούν τα Windows στις συσκευές τους. Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει ο Περόν, η χρήση ποικίλων λειτουργικών στις smartphone συσκευές της, θα είναι μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση για την Sony.   “Απολαμβάνουμε τη μακρόχρονη συνεργασία μας με την Google, όμως την ίδια καλή σχέση που έχει η Sony μαζί της, τη διατηρεί και με άλλες εταιρείες που είναι άμεσοι ανταγωνιστές μας” τόνισε ο εκπρόσωπος της Sony.

Μετά την εξαγορά της Nokia από τη Microsoft, η αγορά είναι πιο ελεύθερη και για άλλες εταιρίες να δημιουργήσουν τις δικές τους συσκευές. Επιπλέον η Microsoft, αναμένεται να «ρίξει» πολύ χρήμα για να αυξηθούν οι πωλήσεις και η δημοτικότητα των συσκευών του είδους.

Sony και Microsoft εξετάζουν το ενδεχόμενο η Ιαπωνική εταιρεία να κυκλοφορήσει το πρώτο της Windows Phone μέσα στο 2014. Μάλιστα λέγεται ότι η Sony έχει απαιτήσεις όσο αφορά στις υπηρεσίες gaming (μάλλον έχει σχέση με το PlayStation Network) και μουσικής.

Η Microsoft επίσης βρίσκεται σε συζητήσεις και με την Κινέζικη ZTE, ώστε η τελευταία να κατασκευάσει περισσότερα Windows Phone smartphones.

Το εγγύς μέλλον θα είναι ενδιαφέρον…