Προβολή ολογραμμάτων – σύντομα στα smartphones !

Όταν οι διοργανωτές του φεστιβάλ Coachella έβαλαν το ολόγραμμα του ράπερ Tupac να εμφανίζεται στη σκηνή κατά τη διάρκεια της περιβόητης συναυλίας το 2012, χρησιμοποίησαν έναν υψηλής ισχύος προβολέα για να δημιουργήσουν αυτό το παράξενο «θαύμα» . Δυο χρόνια μετά, μια start up εταιρεία που ονομάζεται Ostendo παίρνει αυτό το είδος της τεχνολογίας και το συρρικνώνει με σκοπό να το χωρέσει στο iPhone σας.

Η Ostendo προσπαθεί να φτιάξει μικροτσίπ για την προβολή 3D ολογραμμάτων, που θα είναι τόσο μικρά ώστε να χωράνε μέσα σε ένα smartphone. Μια εταιρεία Carlsbad έχει ήδη δημιουργήσει μονάδες 2D , τα οποίες θα διαθέσει προς πώληση το 2015.

Αυτό το εγχείρημα φαίνεται να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους επικεφαλής του facebook, λαμβάνοντας υπ’οψιν ότι ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διέθεσε 2 εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της εταιρείας Oculus , η οποία ασχολείται με την εικονική πραγματικότητα.

Αυτά τα φιλόδοξα σενάρια αφήνουν σημαντικές υποσχέσεις για το μέλλον των μέσων κοινωνικής δικτυώσεις καθώς και για το online gaming. Το πώς θα εξελιχθούν μόνο ο χρόνος θα δείξει.