Πληκτρολόγιο σε οθόνη αφής με τη μορφή φυσαλίδων από την Tactus

H μαγεία κρύβεται στην τεχνολογία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Tactus Technology, μία εταιρία που ειδικεύεται στην τεχνολογία αφής. Η Tactus παρουσίασε μια άκρως εντυπωσιακή τεχνολογία, η οποία μετατρέπει την οθόνη αφής του tablet ή του smartphone, σε κανονικό φυσικό πληκτρολόγιο!

Η Tactus κατόρθωσε να υλοποιήσει την ιδέα την οποία είχε αρχικά δώσει στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι και να παρουσιάσει την τεχνολογία Tactus Morphing Tactile στη CES 2014, φιλοδοξώντας να προσελκύσει εταιρείες όπως οι Samsung, Sony και Motorola.

Με ένα απλό άγγιγμα στην επιφάνεια αφής της οθόνης της συσκευής η νέα τεχνολογία επιτρέπει την εμφάνιση ως δια μαγείας ενός φυσικού πληκτρολογίου, το οποίο αναδύεται πραγματικά, υπό μορφή φυσαλίδων πάνω στην οθόνη και με τον ίδιο τρόπο εξαφανίζεται.

Η Tactus Technology που, όπως υποδεικνύει το όνομά της, ειδικεύεται στις τεχνολογίες αφής (tactile) ανέπτυξε και έκλεψε την παράσταση στο Λας Βέγκας μία σειρά από prototypes έξυπνων κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών, στα οποία είχε ενσωματώσει την τελευταία της τεχνολογία, αυτή που μπορεί να κάνει του χαρακτήρες να αναδυθούν ανάγλυφα στην οθόνη αφής και που δίνει την αίσθηση στο χρήστη ότι χρησιμοποιεί φυσικό πληκτρολόγιο και κουμπιά!