Ο Wozniak θεωρεί ότι η Apple πρέπει να φτιάξει ένα smartphone με Anrdoid!

O αιρετικός Steve ‘Woz’ Wozniak, o συνιδρυτής της Apple και δεξί χέρι του Steve Jobs τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, χτύπησε ξανά με συνέντευξή του στο γνωστό αμερικανικό περιοδικό Wired. Ο Wosniak αναφέρθηκε κυρίως στο λειτουργικό σύστημα Android και ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρηματολόγησε ότι η Apple πρέπει να κυκλοφορήσει μια φορητή συσκευή με Android!

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να κρατά την Apple μακριά από την αγορά του Android» υπογράμμισε ο θρυλικός Wozniak, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει πλέον άμεση επαγγελματική σχέση με την εταιρεία.
“Θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και σε αυτή την αγορά, αφού ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τη στυλιστική πλευρά των προϊόντων μας, εν συγκρίσει με τις αντίστοιχες προτάσεις των Android, ανταγωνιστών μας. Έτσι θα μπορούσαμε να παίζουμε ταυτόχρονα, σε δύο ταμπλό”, συμπλήρωσε ο Woz.
Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Apps World North America, όπου ο Steve Wozniak δήλωσε πως, δημιουργία μία τέτοιας συσκευής δεν είναι τεχνικά αδύνατη και πως η Apple μπορεί να φτιάξει ένα Android smartphone.
Επίσης δήλωσε πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την Apple από το να φτιάξει μια συσκευή για Android χρήστες, έχοντας όμως του χρήστες του iOs σαν κύρια προτεραιότητα της εταιρείας.
Ο αθρογράφος του Wired Mat Honan υποστήριξε σχολιάζοντας τις δηλώσεις Wozniac, τόνισε ότι αν και μια τέτοια προοπτική ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, τεχνικά θα ήταν εφικτό, εξαιτίας της ανοιχτής αρχιτεκτονικής του λειτουργικού της Google, που θα επέτρεπε και την οπτική προσαρμογή του Android στα αισθητικά πρότυπα του λειτουργικού της Apple, iOS.
Σχετικά με την κριτική που δέχτηκε η Apple για την έλλειψη καινοτομίας τα τελευταία δύο χρόνια και την αδυναμία της να παρουσιάσει κάποιο νέο προϊόν, ο Wozniak είπε: «Τα σπουδαία προϊόντα έρχονται από μυστική ανάπτυξη. Βάζεις μικρές ομάδες σπουδαίων ανθρώπων και δεν τους νοιάζει τι σχολιάζουν άλλοι άνθρωποι. Μια νέα κατηγορία προϊόντων δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Μπορεί να συμβεί μία φορά τη δεκαετία. Μερικές φορές πρέπει να περιμένεις για ένα από αυτά να έρθει».
Ο Wosniak συνέχισε λέγοντας ότι «αν έχεις κάτι πραγματικά καλό, μην το αλλάξεις, μην το χαλάσεις. Πιάνεις ένα τηλέφωνο Samsung και λες ‘smile’ και τραβάει μια φωτογραφία, αλλά πόσο καινοτόμο είναι αυτό; Απλά πετάς μέσα πολλές λειτουργίες». «Οι άνθρωποι δεν επιλέγουν τα κινητά τους με βάση τα χαρακτηριστικά», πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι η Apple υπερέχει στο να μπορεί να λέει όχι».
Σχολιάζοντας το μέλλον των interface, με αφορμή την νέα ταινία του Spike Jonze “Her” (“Δικός της”), που παρουσιάζει τη σχέση ενός χρήστη με ένα προηγμένο λειτουργικό που αυτενεργεί, ο Wozniac υπενθύμισε ότι οι μηχανές εκτελούν εντολές και ο άνθρωπος προσφέρει προσεγγίσεις στο πως να εκτελέσουν την κάθε εντολή. “Μόλις οι μηχανές σπάσουν αυτό τον ατσάλινο νόμο, τότε θα μιλήσουμε για πραγματική τεχνητή νοημοσύνη.”