Ιδού το Nokia Normandy που τρέχει Android!

Είναι γεγονός και αποδεικνύεται και από ολόφρεσκες φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας: Το Nokia Normandy, το οποίο θα τρέχει με λειτουργικό Android -σε αντίθεση με τη μεγάλη γκάμα Windows Phone συσκευών της Φινλανδικής εταιρείας- είναι γεγονός!

Η νέα φωτογραφία κυκλοφόρησε στο Twitter και μας παρουσιάζει μια πρωτότυπη συσκευή που μοιάζει 99% με αυτή που έχουμε δει εδώ και καιρό σε leaks. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία βλέπουμε για πρώτη φορά κάτι που φαίνεται να μοιάζει με λειτουργικό πρωτότυπο του Nokia Normandy ή αλλιώς του Nokia Android smarpthone που σχεδίασαν οι Φινλανδοί.

Το Nokia Normandy, όπως αποδεικνύεται, δεν πρόκειται για κλασσικό Android build με Nokia skin αλλά ένα fork στο Android χωρίς καμία από τις υπηρεσίες του Google. Αυτό σημαίνει ότι ο μόνος κερδισμένος θα είναι η Nokia.

Σύμφωνα με φήμες, η συσκευή ενσωματώνει έναν Qualcomm Snapdragon 200, 4” ίντσες FWVGA οθόνη, 5MP camera και λειτουργικό Android 4.4.1 KitKat.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία εξαγοράς της Nokia από την Microsoft δίνει το δικαίωμα στην Nokia να συνεχίζει να κατασκευάζει και να πουλάει τηλέφωνα – featured phones αλλά όχι smartphones.