Η Google Προσπαθεί να εξαγοράσει την εφαρμογή Emu.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εφαρμογές «προσωπικών βοηθών» στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, η Google και η Apple είναι πρωτοπόροι με τις υπηρεσίες Now και Siri.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η Google προσπαθεί να καθιερώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην αγορά και να «κλέψει» το πλεονέκτημα από τους αντιπάλους της, με την αγορά της εφαρμογής Emu.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι παρόμοια με τη Google Now, υπό την έννοια ότι προβλέπει τι θέλει να κάνει στη συνέχεια ο χρήστης και προσφέρει τη σχετική βοήθεια, πηγαίνοντας όμως ένα βήμα παραπέρα.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την εκμάθηση της συμπεριφοράς του χρήστη και την υποβολή ανάλογων προτάσεων σε πραγματικό χρόνο.Για παράδειγμα, η Google Now ενημερώνει τους χρήστες για την πτήση τους και παράλληλα τους δίνει πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την κίνηση στους δρόμους ή τα μέσα μεταφοράς, πριν την αναχώρησή τους. Ακόμη, τους υπενθυμίζει να πάρουν μαζί τους μια ομπρέλα, σε περίπτωση που πρόκειται να βρέξει.

Η εφαρμογή Emu σαρώνει και ελέγχει συνομιλίες, σε πραγματικό χρόνο, για να κάνει αυτόματα διάφορες συστάσεις.

Αν ένας φίλος του χρήστη τον ρωτήσει πού είναι, η εφαρμογή τόν ενημερώνει για την τοποθεσία του στο χάρτη, ή αν προτείνει να συναντηθούν μια συγκεκριμένη μέρα το Emu ελέγχει το ημερολόγιο και τον ενημερώνει αν είναι ελεύθερος για εκείνη την ημερομηνία.

Την εφαρμογή ανέπτυξε ο πρώην υπάλληλος της Google και της Apple, Gummi Hafsteinsson.