Αυτοκίνητο από τουβλάκια Lego λειτουργεί με αέρα και πιάνει τα 20 χλμ.

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον πιο φανατικό οπαδό Lego στον κόσμο. Ο λόγος για έναν Ρουμάνο τεχνικό ο οποίος έφτιαξε ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά από τα πασίγνωστα τουβλάκια. Κι όμως το όχημά του δεν είναι παιχνίδι. Κινείται και μάλιστα με αέρα!

Ο Ρουμάνος τεχνικός Ραούλ Οάιντα κατασκεύασε το Super Awesome Micro με τη βοήθεια ενός Αυστραλού επιχειρηματία και ήδη έχουν αρχίσει τις βόλτες στη Μελβούρνη με αυτό το περίεργο κιτρινόμαυρο όχημα. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν 500.000 τουβλάκια, «πιάνει» τα 20 χλμ. την ώρα και έχει τέσσερις μηχανές που λειτουργούν με αέρα.

«Δεν τρελαινόμουν ποτέ με τα Lego», παραδέχθηκε ο επιχειρηματίας, Στιβ Σαμαρτίνο, ο οποίος όμως παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό «αυτού του τρελού Ρουμάνου», όπως χαρακτηρίζει τον Οάιντα. «Είμαι λάτρης της τεχνολογίας και ήθελα να δείξω πως όλα είναι πιθανά όταν υπάρχουν ιδέες που χρηματοδοτούνται και νέοι άνθρωποι με ταλέντο που έχουν όρεξη για δουλειά» δήλωσε.
«Γνώρισα αυτόν τον τρελό Ρουμάνο έφηβο στο διαδίκτυο και είχαμε αυτή την ιδέα, αλλά ήξερα πως δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά τη χρηματοδότησή του» πρόσθεσε.
Τα πάντα είναι κατασκευασμένα από Lego εκτός από τις ρόδες, ενώ για την ολοκλήρωση του καινοτόμου οχήματος που πήρε το όνομα Super Awesome Micro χρειάστηκαν 18 μήνες.
Η συναρμολόγηση έγινε στη Ρουμανία προτού το όχημα μεταφερθεί στην Αυστραλία για νέα συναρμολόγηση και δοκιμές.
Τα χρήματα για την πραγματοποίηση του σχεδίου συγκεντρώθηκαν μετά την ανάρτηση ενός tweet από τον Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος ζητούσε χρήματα από ενδιαφερόμενους να επενδύσουν σε ένα φοβερό σχέδιο: «Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει 500-1.000 δολάρια σε ένα φοβερό σχέδιο που δεν έχει ξαναγίνει, να μου στείλει tweet. Χρειάζομαι περίπου 20 άτομα», έγραφε.

Σαράντα Αυστραλοί πρόσφεραν χρήματα και έτσι δημιουργήθηκε το Super Awesome Micro.

«Το οδηγήσαμε σε ένα προάστιο της Μελβούρνης. Ο κινητήρας είναι εύθραυστος και ο μεγαλύτερος φόβος μας ήταν να μην γίνει μια τεράστια έκρηξη από Lego και τραυματιστεί κάποιος περαστικός» δήλωσε ο Σαμαρτίνο.