Αναδιπλούμενη οθόνη υψηλής ευκρίνειας από τη Samsung

Ανάμεσα στα χιλιάδες gadgets που εντυπωσίασαν στη διάρκεια της έκθεσης CES 2014, στο Λας Βέγκας, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, μία οθόνη από τη Samsung πραγματικά εντυπωσίασε. Η κορεατική εταιρεία παρουσίασε σε κλειστό κύκλο αποτελούμενο από αναλυτές, VIPs και υποψήφιους αγοραστές μία νέα τεχνολογία για αναδιπλούμενες οθόνες.

Η αναδιπλούμενη οθόνη υψηλής ευκρίνειας 5,7 ιντσών διαθέτει πλαστικό υπόστρωμα Polyimide (πολυϊμίδιο). Χάρη σε αυτό το πλέγμα, δεν αλλοιώνεται η ποιότητα στο σημείο δίπλωσης ακόμα και μετά από πολλές αναδιπλώσεις.

Το πολυϊμίδιο  μπορεί να αναδιπλωθεί χιλιάδες φορές και να κρατήσει τις δυνατότητες αυτές, κάτω από μεγάλες θερμοκρασίες και πιέσεις. Το στρώμα της αφής είναι φτιαγμένο από ένα μεταλλικό πλέγμα και όχι από οξείδιο ινδίου κασσίτερου, το οποίο αλλοίωνε την εικόνα στο σημείο δίπλωσης. Με αυτές τις βελτιώσεις η Samsung κατάφερε να κατασκευάσει μία αναδιπλούμενη οθόνη μεγέθους 5.68 ιντσών, που δεν αλλοιώνει την εικόνα, ούτε έπειτα από πολλές αναδιπλώσεις.

Οι αναδιπλούμενες οθόνες σύμφωνα με διάφορα χρονοδιαγράμματα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναμένονται μέσα στο 2015. Πάντως, δεν ξεκαθαρίστηκε αν η οθόνη μεγέθους 5.68 ιντσών ήταν ήδη διπλωμένη ή αποτελούσε κάποια μεγαλύτερη οθόνη που διπλώθηκε…