Το Fin είναι το τηλεκοντρόλ – δαχτυλίδι που ελέχχει όλες τις συσκευές

Ένα νέο gadget το οποίο πραγματικά λύνει τα χέρια, παρουσίασε μία ομάδα νέων επιστημόνων από την Ινδία. Το δημιούργημά τους είναι μία πρωτοποριακή συσκευή έχει σχήμα δαχτυλιδιού, η οποία φοριέται στον αντίχειρα και επικοινωνεί χρησιμοποιόντας Bluetooth με τις έξυπνες συσκευές.

Το Fin, όπως ονομάζεται το νέο gadget, μας επιτρέπει να χειριζόμαστε διάφορες συσκευές, όπως smartphones, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, χωρίς να έχουμε επαφή μαζί τους.

Το δαχτυλιδάκι Fin διαθέτει πέντε προγραμματισμένες κινήσεις τις οποίες δέχεται ως εντολές, φυσικά όμως οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δικές τους μέσα από μία εφαρμογή η οποία θα συνοδεύει τη συσκευή.

Το νέο gadget μπορεί να ρυθμίσει την φωνή της τηλεόρασης και να καλέσει κάποιον αριθμό χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ακουμπήσει την οθόνη του κινητού του. Οι δημιουργοί του Fin ελπίζουν οι λειτουργία του να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα οράσεως.

Ιδού πώς λειτουργεί: “Παίζοντας” με έναν οπτικό αισθητήρα ο οποίος βρίσκεται πάνω στο δαχτυλίδι το οποίο τοποθετείται στον αντίχειρά σας, το Fin είναι σε θέση να ανιχνεύει κινήσεις και χτυπήματα του χεριού σας . Όταν εντοπίσει μια χειρονομία, στέλνει την αντίστοιχη εντολή στησυνδεδεμένη συσκευή σας – είτε πρόκειται για smartphone, τηλεόραση, ή κάποια άλλη φορτητή συσκευή. Για παράδειγμα, κινώντας τον αντίχειρά σας προς τα κάτω, μειώνεται η ένταση του ήχου,

Στο μέλλον οι δημιουργοί του σχεδιάζουν να χρησιμοποιούν βιομετρικά δεδομένα ώστε η συσκευή να διακρίνει κάθε δάχτυλο. Αυτό θα επιτρέψει να εκχωρήσετε σε κάθε τμήμα του Fin και μία διαφορετική συμπεριφορά , κατ ‘ουσίαν, μετατρέποντας κάθε τμήμα του χεριού σας σε ένα διαφορετικό κουμπί .

Η μπαταρία του Fin αντέχει περίπου έναν μήνα ένα είναι στην λειτουργία εξοικονόμισης ενέργειας και χρησιμοποιείτε για οχτώ ώρες. Οι δημιουργεί του ελπίζουν να κυκλοφορήσουν ένα πακέτο ανάπτυξης λογισμικού, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές.

Η νέα συσκευή κοστίζει περίπου 100 δολάρια στη λιανική και βγαίνει στην κυκλοφορία σε πέντε διαφορετικά χρώματα.