Το νέο update της Microsoft για τα Windows 8 κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη!

Ηταν καιρός! Η Microsoft το πήρε απόφαση, άνοιξε τα αυτιά της και άκουσε όλους αυτούς οι οποίοι απλώς δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το τελευταίο και παντελώς δύσχρηστο λειτουργικό της σύστημα, τα Windows 8. Η αμερικανική εταιρεία επιτέλους ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Windows 8.1 update το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο για download.

Το update των Windows 8.1 είναι σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένο σε όσους ακόμα χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και ποντίκι, κοινώς στην συντριπτική πλειονότητα χρηστών Windows. Βλέπετε, η Microsoft είχε σχεδιάσει τα Windows 8 το 2012 κυρίως για ταμπλέτες, γυρίζοντας ουσιαστικά την πλάτη σε όλους εκείνους χρησιμοποιούν desktop PCs και laptops χωρίς οθόνες αφής!

Η μεγαλύτερη αλλαγή που έρχεται είναι ότι οι υπολογιστές με πληκτρολόγιο, όσοι δεν έχουν οθόνη αφής δηλαδή, θα φορτώνουν αυτόματα ένα παραδοσιακό περιβάλλον λειτουργικού συστήματος, με τις καρτέλες, που είναι το κύριο χαρακτηριστικό των νέων Windows, να απαλείφονται.

Πλέον με το Windows 8.1 update, θα μπορείτε και πάλι να δείτε την γραμμή εργασιών σας. Δεν θα είναι συνεχώς ορατή όπως στο desktop των Windows 7, αλλά αν περάσετε τον κέρσορά σας στην κάτω μεριά της οθόνης σας, θα μπορείτε να εμφανίσετε το task bar και να έχετε άμεση επαφή με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε. Επίσης η αρχική οθόνη γίνεται περισσότερο φιλική για τα ποντίκια, καθώς στην πάνω μεριά της βλέπετε την αναζήτηση την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, πολύ ευκολότερα απ’ το να ενεργοποιείτε τα charms, ενώ επανέρχεται το δεξί κλικ.

Εξίσου σημαντικό είναι πως με το Windows 8.1 update, κάποιες συσκευές που δεν διαθέτουν οθόνες αφής, θα ξεκινούν κατευθείαν την λειτουργία τους με το desktop, και αυτά είναι νέα που καλωσορίζουν ειδικά όσοι αναγκάζονται να «ξεφύγουν» πια από τα Windows XP. Σύμφωνα με τη Microsoft, το λειτουργικό μέσω αυτού του update, θα αντιλαμβάνεται ποιες συσκευές θα θέλουν να ξεκινούν την λειτουργία τους από το desktop, αν και ακόμα δεν έχουν δοθεί διευκρινήσεις για συγκεκριμένους κατασκευαστές και συγκεκριμένα μοντέλα υπολογιστών και laptop.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Microsoft κάνει μια προσπάθεια να επανασχεδιάσει τα Windows 8, καθώς η εκδοχή που ήταν περισσότερο προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τη χρήση ενός tablet δεν πέτυχε. Μάλιστα, όπως όλοι πλέον παραδέχονται, όσο βολική ήταν για τα tablet, τόσο άβολη ήταν για έναν χρήστη σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ακόμη και για έναν χρήστη laptop, που προτιμούν -και έχουν συνηθίσει, θα έλεγε κανείς- να χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο.
Στο μεταξύ, τα στατιστικά στοιχεία χρήσης των desktop λειτουργικών συστημάτων από την Net Applications για τον Μάρτιο, δείχνουν μικρή αύξηση για τα Windows 8/8.1, ενώ τα ΧΡ έχασαν ελαφρώς έδαφος. Από τον Φεβρουάριο, τα Windows 8.1 αύξησαν το ποσοστό τους κατά 0,59% (από 4,30% σε 4,89%), ενώ και τα Windows 8 είχαν μια μικρήαύξηση κατά 0,03%  (από 6,38% σε 6,41%). Συνολικά, το ποσοστό των Windows 8 και Windows 8.1, είχε αύξηση κατά 0,62%, από 10,68% σε 11,30%.

Τα Windows 7 παραμένουν το λειτουργικό σύστημα με τους περισσότερους χρήστες, έχοντας και αυτό μια μικρή άυξηση κατά 1,46% (από 47,49% σε 48,77%).