Το έξυπνο δαχτυλίδι Good Night που περιορίζει το ροχαλητό

Τη λύση σε μία από τη συχνότερες αιτίες γκρίνιας στα ζευγάρια έρχεται να δώσει η τεχνολογία και ένα νέο gadget, προϊόν έρευνας επιστημονικής ομάδας και έμπνευσης ενός μουσικού. Επιστήμονες ανακοίνωσαν πριν από λίγες εβδομάδες ότι δημιούργησαν ένα δαχτυλίδι για το μικρό δάχτυλο, το οποίο είναι ικανό να περιορίζει την ένταση του ροχαλητού.

Θα κοστίζει περίπου 35 ευρώ και το δαχτυλιδάκι αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό στο 85% όσων το δοκίμασαν. Οι χρήστες του ανέφεραν ότι ροχάλιζαν λιγότερο συχνά και με μικρότερη ένταση όταν το φορούσαν, χαρίζοντας έτσι στους συντρόφους τους καλύτερης ποιότητας βραδινό ύπνο.

Το δαχτυλίδι Good Night επινοήθηκε από τον σαξοφωνίστα Μάικλ Κάρτερ Σμιθ και βασίζεται στην αρχαία κινεζική μέθοδο της πιεσοθεραπείας, δηλαδή της άσκησης πιέσεων σε συγκεκριμένα σημεία που συνδέονται με διαφορετικές περιοχές του σώματος και των οργάνων, μέσω ενεργειακών διόδων που ονομάζονται μεσημβρινοί. Τυχόν εμπόδια σε αυτές τις διόδους μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας, ωστόσο αυτά μπορούν να θεραπευτούν -ή έστω να περιοριστούν- με την ενεργοποίηση των σωστών σημείων πίεσης.

Στο δαχτυλίδι δύο μικρά εξογκώματα στο εσωτερικό του ασκούν πίεση στη βάση του μικρού δαχτύλου, που με τη σειρά τους ανοίγουν τους αεραγωγούς της μύτης, διευκολύνοντας την αναπνοή και περιορίζοντας το ροχαλητό.

Στο πλαίσιο της μελέτης που πραγματοποιήθηκε, είκοσι άτομα που ροχάλιζαν πολύ πέρασαν από μια σειρά δοκιμασιών την ώρα που κοιμόντουσαν, την πρώτη φορά φορώντας το δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο και τη δεύτερη στον δείκτη. Στην πρώτη περίπτωση δεν παρατηρήθηκε μείωση του ροχαλητού, σε αντίθεση με τη δεύτερη, που 17 στους 20 ροχάλιζαν λιγότερο συχνά και λιγότερο δυνατά. Την επόμενη μέρα δήλωναν λιγότερο κουρασμένοι, όπως άλλωστε και οι σύντροφοι ή οι σύζυγοί τους.