Συνεχίζεται η πτώση της Blackberry , αλλά ανανεώθηκε η συμφωνία με Foxconn μέχρι το 2018

Σημαντικές απώλειες ανακοίνωσε η Blackberry και για το τρίτο τρίμηνο του 2013, τη στιγμή που οι επικεφαλής της αναζητούν τρόπους για να μπει φρένο στη συνεχιζόμενη πτώση. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η εταιρεία κατέγραψε απώλειες 4,4 δισ. δολαρίων τους τελευταίους τρείς μήνες, ενώ αντίστοιχα το δεύτερο τρίμηνο είχε μεν χασούρα, αλλά «μόνο» 965 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτές οι απώλειες οφείλονται εν μέρει και στη μείωση των εσόδων, από το $1,6 δισ. στο $1,2 δισ., καθώς οι πωλήσεις smartphones της έπεσαν στα 1,9 εκατομμύρια συσκευές, από τα 3,7 εκατομμύρια που πωλήθηκαν το Q2.

Παρά τις δυσκολίες, ωστόσο, η Blackberry σύναψε νέα, 5ετή συμφωνία με την κατασκευάστρια Foxconn για την παραγωγή smartphones αρχικά για την αγορά της Ινδονησίας και ακολούθως για άλλες αναπτυσσσόμενες αγορές.

Η συνεργασία με την Foxconn αναμένεται να βοηθήσει την BlackBerry να εισχωρήσει στις αναδυόμενες αγορές και να αυξήσει τις πωλήσεις στην συνέχεια των συσκευών BB10. Όσο αφορά στις high-end συσκευές, θα συνεχίζει να τις κατασκευάζει στα εργοστάσια της η BlackBerry.

«Αυτή η συνεργασία επιδεικύνει την μακροχρόνια δέσμευση της BlackBerry στην αγορά των mobile συσκευών και την αποφασιστικότητα της να παραμείνει ένας ηγέτης καινοτομιών, στις ασφαλείς λύσεις end-to-end» δήλωσε ο CEO της εταιρείας John Chen. «Η συνεργασία με την Foxconn θα επιτρέψει στην BlackBerry να εστιάσει σε αυτό που κάνει καλύτερα, δηλαδή στον σχεδιασμό εξαιρετικής αισθητικής συσκευών, στην υψηλή ασφάλεια, στην ανάπτυξη του λογισμικού και στην διαχείριση συσκευών για επιχειρήσεις ενώ παράλληλα θα της δώσει την δυνατότητα να εισχωρήσει σε αναδυόμενες αγορές εκμεταλλευόμενη την δυναμική και την αποδοτικότητα της Foxconn που θα της επιτρέψει να είναι πιο ανταγωνιστική» συμπλήρωσε.