Σουτιέν με… νοημοσύνη φρενάρει διατροφικές διαταραχές

Eνα σουτιέν με… νοημοσύνη, το οποίο θα είναι σε θέση να μετράει την ψυχολογική κατάσταση της κατόχου του και να φρενάρει διατροφικές διαταραχές που σχετίζονται με το στρες, για παράδειγμα η συναισθηματική υπερφαγία, σχεδιάζει ο κολοσσός λογισμικού Microsoft.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, το «έξυπνο» σουτιέν είναι εξοπλισμένο με αφαιρούμενους αισθητήρες οι οποίοι παρακολουθούν τους καρδιακούς παλμούς και το δέρμα της γυναίκας που το φοράει, υπολογίζοντας την ψυχολογική της κατάσταση κάθε φορά.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ένα σουτιέν «θα αποτελούσε ιδανική λύση, καθώς θα επιτρέπει τη διαρκή συλλογή δεδομένων που προκύπτουν από μετρήσεις, π.χ. το ηλεκτροκαρδιογράφημα».

Το σουτιέν περιέχει ηλεκτρονικούς αισθητήρες, που καταγράφουν συνεχώς τους καρδιακούς παλμούς και την ηλεκτρική δραστηριότητα του δέρματος, παρέχοντας έτσι βιολογικές ενδείξεις για την ψυχική διάθεση της κατόχου του!

Ουσιαστικά οι ερευνητές κατάφεραν να ενσωματώσουν στο σουτιέν ένα μικροσκοπικό ηλεκτροκαρδιογράφο, ένα μετρητή της ηλεκτρικής αγωγιμότητας της επιδερμίδας, ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο!
Τα στοιχεία αυτά αποστέλλονται στο smartphοne της γυναίκας που φοράει το σουτιέν ώστε η ίδια να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκεται ο οργανισμός της και συνεπώς τι πρέπει να κάνει. Και σε κάθε περίπτωση όταν την καταβάλλει το στρες την προειδοποιούν να μην το ρίξει στο φαγητό και παχύνει.