Ο νεότερος ερευνητής ασφαλείας της Microsoft και του Xbox Live είναι μόλις πέντε ετών!

Ο Κρίστοφερ φον Χάσελ από το Σαν Ντιέγκο είναι ένας νεαρός από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, ο οποίος δέχτηκε τα επίσημα συγχαρητήρια της Microsoft αφότου εντόπισε ένα πρόβλημα ασφαλείας στην υπηρεσία Xbox Live. Δεν θα αποτελούσε είδηση εάν ο Κρίστοφερ φον Χάσελ δεν ήταν μόλις… πέντε ετών!

Ο μικρούλης Κρίστοφερ βρήκε έναν τρόπο να εισέλθει στον λογαριασμό Xbox Live του πατέρα του χωρίς τη χρήση του σωστού κωδικού. Ο πεντάχρονος διαπίστωσε ότι όταν πληκτρολογούσε λάθος κωδικό στην οθόνη login, εμφανιζόταν μια δεύτερη οθόνη εξακρίβωσης κωδικού, στην οποία εάν πατούσε απλά το spacebar για να «γεμίσει» το πεδίο, το σύστημα του επέτρεπε πρόσβαση στον λογαριασμό.

Μετά από αυτήν την ανακάλυψη, ο Κρίστοφερ εντάχθηκε στη λίστα των ερευνητών ασφαλείας της Microsoft!

Η είδηση έκανε το γύρο των αμερικανικών ΜΜΕ και καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό KGTV, ο πεντάχρονος Κρίστοφερ είπε ότι, όταν το είδε, φοβήθηκε μήπως ο πατέρας του το καταλάβαινε και τον μάλωνε. Όμως ο πατέρας του Κρίστοφερ, που ο ίδιος εργάζεται στον χώρο της ασφάλειας, έστειλε λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα στη Microsoft. Στη συνέχεια η εταιρεία διόρθωσε το πρόβλημα και ευχαρίστησε τον Κρίστοφερ, προσφέροντάς του μάλιστα τέσσερα δωρεάν παιχνίδια, κάρτα δώρων αξίας 50 δολαρίων και μία ετήσια συνδρομή στο Xbox Live.

Στο μεταξύ, η Microsoft ανακοίνωσε μία σειρά από νέες λειτουργίες για το Xbox One Smartglass, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το σύστημα πλοήγησης της κονσόλας νέας γενιάς. Πρόκειται για τα Smartglass OneGuide και Smartglass universal remote.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το universal remote είναι ένα νέο εργαλείο, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να χειρίζεται τις TV λειτουργίες του Xbox One μέσω μίας συνδεδεμένης φορητής συσκευής (tablet ή smartphone), ενώ το OneGuide διαθέτει την επιλογή καναλιών που έχει δει πρόσφατα ο χρήστης. Σε πρώτη φάση, θα γίνουν αρχικά διαθέσιμα μέσω περιορισμένης beta στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Καναδά, όπου και θα σταλεί σχετική πρόσκληση σε ορισμένα μέλη του Xbox Live. Παράλληλα, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι τα τελευταία SmartGlass updates θα περιλαμβάνουν περαιτέρω βελτιώσεις, όπως η εύκολη πλοήγηση στα game options, η προβολή των παικτών με τους οποίους ήρθε σε επαφή πρόσφατα ο χρήστης, περαιτέρω βελτίωση της Friends list, βελτίωση της λειτουργίας Snap, ενώ οι κάτοχοι της κονσόλας μπορούν πλέον να λαμβάνουν τα μηνύματα τους (από το Xbox Live) στην φορητή συσκευή τους.