Ουδείς άτρωτος: Το eBay δέχτηκε επίθεση από χάκερς

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, χάκερς κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες πελατών της μεταξύ αυτών διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κρυπτογραφημένους κωδικούς, διευθύνσεις και ημερομηνίες γέννησης.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι ενδέχεται να πρόκειται για μεγάλο ποσοστό λογαριασμών και ζητάμε από όλους τους χρήστες του eBay να αλλάξουν τα συνθηματικά τους», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Κάρι Ραμίρες.

Σύμφωνα με το Reuters, το eBay υποστηρίζει ότι τα οικονομικά δεδομένα των χρηστών, φυλάσσονται σε διαφορετική βάση δεδομένων, η οποία δεν «χτυπήθηκε» από τους κυβερνο-εγκληματίες.

Η κυβερνοεπίθεση φαίνεται να συνέβη μεταξύ των τελών Φεβρουαρίου και των αρχών Μαρτίου.

Η εταιρεία με ανακοινώσεις στο site και emails ζήτησε από τους χρήστες να αλλάξουν το password τους, ώστε να διασφαλίσουν το λογαριασμό τους.

Επίσης, η εταιρεία συμβούλεψε τους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης και σε άλλα sites αν χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία για log in σε υπηρεσίες και εφαρμογές.