Η Nintendo παρουσιάζει φιγουρίνια ηρώων της που επικοινωνούν με Wii U και 3DS

Στη μεγάλη ετήσια έκθεση του κόσμου των βιντεοπαιχνιδιών E3 σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να παρουσιάσει η Nintendo τα πρώτα φιγουρίνια δημοφιλών ηρώων των παιχνιδιών της, όπως ο Mario τα οποία θα επικοινωνούν μέσω NFC με τους πρώτους τίτλους των παιχνιδιών που αναπτύσσει για το Wii U και το 3DS. Πρόκειται για την πλατφόρμα Nintendo Figurine Platform (NFP) και τα πρώτα (συλλεκτικά) φιγουρίνια και συμβατά παιχνίδια στα οποία θα συμμετέχουν και θα εκπαιδεύονται αναμένονται στο τέλος του 2014. Οι φιγούρες θα μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν δεδομένα στην συνεργαζόμενη εφαρμογή μέσω NFC και δεν θα περιορίζονται σε έναν τίτλο, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περισσότερα παιχνίδια προσαρμόζοντας την δράση τους.

Η πλατφόρμα NFP θα είναι συμβατή με το Wii U μέχρι το τέλος του 2014 και θα επεκταθεί στο 3DS το 2015 με την Nintendo να λανσάρει μια συσκευή ανάγνωσης που θα λειτουργεί με υπέρυθρες ακτίνες για το 3DS. Στο Wii U η επικοινωνία με τα φιγουρίνια θα γίνεται από τον αισθητήρα NFC στο GamePad.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της ενημέρωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της, η Nintendo επιβεβαίωσε ότι τόσο το Bayonetta 2 της Platinum games όσο και το αναφερόμενο ως “X” τίτλο της Monolith Soft συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των παιχνιδιών που η κυκλοφορία τους αναμένεται μέχρι το τέλος του 2014 για Wii U και Nintendo 3DS.
Η Nintendo, στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι τα οικονομικά της πάνε από το κακό στο χειρότερο, σημειώνοντας τεράστιες απώλειες, ύψους 457 εκ. δολαρίων, εξαιτίας του Wii U,της κονσόλας που αντικατέστησε το Wii. Επιπρόσθετα, υποκύπτοντας προφανώς στις οικονομικές πιέσεις, η Nintendo συμφώνησε να κάνει τελικά το βήμα που απέκλειε εδώ και καιρό. Δηλαδή να εισέλθει στην αγορά των φορητών συσκευών, smartphone και tablets, δημιουργώντας ή επανεκδίδοντας τίτλους παιχνιδιών της, γι’ αυτή την πλατφόρμα, που, όπως εκτιμάται, θα της αποφέρει μεγάλα κέρδη (και βιωσιμότητα).  Τέλος, ένα θετικό σημείο στην ροή ειδήσεων σχετικών με την εταιρεία, είναι ότι η Nintendo σχεδιάζει να κυκλοφορήσει to 2015 μια νέα φορητή συσκευή για αναδυόμενες αγορές. Για να δούμε…