Η HP εγκαταλείπει τα (αποτυχημένα) Windows 8 και προωθεί τα 7!

Η HP, μετά το μπαράζ παραπόνων που δέχθηκε από τους πελάτες της για την ενσωμάτωση Windows 8 στα συστήματά της, ανακοίνωσε επιστρέφει στα Windows 7!

Πλέον αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα Windows 8 αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της Microsoft. Το γεγονός αυτό έχει γίνει αποδεκτό και εντός της εταιρείας, καθώς φήμες λένε ότι οι άνθρωποι της εταιρείας-κολοσσού τα χαρακτηρίζουν ως «νέα Vista» που θεωρείται ως ένα ακόμα αποτυχημένο OS.

Ίσως λίγο υπερβολικό, αφού τα Windows 8 είναι σαφώς ανώτερα από τα Windows Vista, αναφορικά με  τα χαρακτηριστικά, την απόδοση και τη σταθερότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft θεωρείται πολύ δύσχρηστο και «ιδιόμορφο» από πολλούς χρήστες.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τα Windows 8 χρησιμοποιούνται από μόλις 25 εκατ. PCs σε όλο τον κόσμο…

Από την πλευρά της η HP ανάρτησε στο site της την  προώθηση των Windows 7 με σλόγκαν “ύστερα από μεγάλη απαίτηση”, παρακινώντας τον κόσμο να τα επιλέξει αντί των 8 λέγοντας ότι μπορούν να εξοικονομήσουν εύκολα 150 δολάρια.

Στο μεταξύ, η Microsoft επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία ότι θα ανανεώνει τακτικά το λειτουργικό σύστημα Windows και νέες αναφορές θέλουν την εταιρεία να αποκαλύπτει την επόμενη μεγάλη έκδοση Windows 9 τον ερχόμενο Απρίλιο στη διάρκεια του συνεδρίου BUILD.

Όπως ακούγεται, η Microsoft δε θα περιοριστεί απλά στην προσθήκη του Start button (το οποίο αποτελεί απαίτηση σχεδών όλων των χρηστών των Windows 8) και τη δυνατότητα ανοίγματος εφαρμογών Metro στο desktop, αλλά θα προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί πλήρως από τα αποτυχημένα Windows 8/8.1.

Επί τους παρόντος δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το τι θα περιλαμβάνει η έκδοση Windows 9 “Threshold”. Όπως υπολογίζεται, η πρώτη έκδοση (λογικά beta) θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2015 και η τελική μετά από 6 μήνες.