Η Apple με όχημα το Apple TV μπαίνει στο χώρο του gaming

Στο χώρο του gaming εισέρχεται διακριτικά αλλά δυναμικά η Apple με όχημα το Apple TV. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναμενόμενη έκδοση του Apple TV για το 2014 θα ενσωματώνει gaming δυνατότητες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Apple TV θα προσφέρει συμβατότητα με εφαρμογές και παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι iOS συσκευές. 

Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να τρέχει οποιοδήποτε παιχνίδι είναι διαθέσιμο στο App Store. Παράλληλά δεν αποκλείεται η δημιουργία ενός αυτόνομου Game Store από την Apple.

Η σχετικές πληροφορίες έρχονται να προστεθούν στο γεγονός πως η Apple αναπτύσσει ήδη ασύρματα χειριστήρια με Bluetooth συνδεσιμότητα, αποκλειστικά για χρήση με το Apple TV.

Παράλληλα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για backwards compatibility, κάτι που αυτόματα δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα λόγω των χιλιάδων διαθέσιμων games του iOS.

Όλα αυτ, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι το Apple TV δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί ως τηλεοπτικός δέκτης και multimedia hub. Μάλιστα η κυκλοφορία του update αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014, πιθανότητα πριν το Μάρτιο.

Την ίδια στιγμή, το Apple Online Store άλλαξε αισθητά, εν όψει της ημέρας του Αγ. Βαλεντίνου, χάρη στην οποία βγήκαν στον αέρα πολλές προσφορές. Εκτός αυτό, το Apple TV έχει δημιουργήσει δικό του τομέα και προωθείται πλέον με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο προμοτάρονται τα Macs, iPads, iPods και iPhones. Πριν από αυτή την αλλαγή το Apple TV δεν είχε την δική του σελίδα και τομέα και βρισκόταν στην κατηγορία των accessories της Apple ως υποκατηγορία μάλιστα του iPod. Έτσι τώρα το Apple TV έχει τα δικά του accessories, Apple Care και ειδική ενότητα για απαντήσεις και ερωτήσεις των χρηστών του.

Επιπλέον, κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple ο CEO της εταιρείας Tim Cook σημείωσε πως οι mobile πληρωμές είναι μια περιοχή με τεράστιο ενδιαφέρον για την Apple: “Αυτή ήταν μια από τις βασικές μας σκέψεις όταν δημιουργήσαμε το Touch ID” υπογράμμισε ο Cook.

Αναφορικά με τα μελλοντικά προϊόντα της εταιρείας είπε: “Ισχύουν να όσα ανέφερα δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στα πλάνα μας, πιστεύουμε πάντα στην καινοτομία”. Και κατέληξε: «Δουλεύουμε πάνω σε πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν και δεν μπορείτε να τα δείτε σήμερα».