Η νέα ναυαρχίδα της Samsung

Την κυκλοφορία του νέου της smartphone Galaxy Alpha ανακοίνωσε η Samsung.

Η νέα συσκευή είναι λεπτότερη και μικρότερη σε μέγεθος από το Galaxy S5, την προηγούμενη ναυαρχίδα της εταιρείας.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Samsung το νέο μοντέλο διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο αντιπροσωπεύει τη «νέα προσέγγιση» της εταιρείας.

Κατά το παρελθόν, η εταιρεία έχει δεχθεί κριτική επειδή το πλαίσιο των συσκευών της δεν ήταν μεταλλικό αλλά πλαστικό.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες, η νέα συσκευή είναι λεπτότερη από το iPhone 5S, με πάχος 6,7 χιλιοστών. Σε αντίθεση όμως με το iPhone, το Galaxy Alpha δεν διαθέτει πλήρες μεταλλικό κάλυμμα. Θα είναι ακόμη διαθέσιμο στις ίδιες αποχρώσεις με το Galaxy S5: άσπρο, μαύρο, μπλε και χρυσαφί.

Όπως και ο προκάτοχός του, διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στο home button καθώς και αισθητήρα καρδιακών παλμών στο πίσω μέρος.

Διαθέτει ακόμη Super AMOLED οθόνη, 4,7 ιντσών και 720p. Στο εσωτερικό του «χτυπά» ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής 1.8GHz Exynos 5 μαζί με 2GB μνήμης RAM.

Όσο για τις φωτογραφικές δυνατότητες, η κύρια κάμερα της συσκευής είναι 12MP, ενώ στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια κάμερα 2.1MP.

Τέλος, το Galaxy Alpha τρέχει την τελευταία έκδοση Android 4.4.4 Kitkat.

Το τελευταίο τρίμηνο, τα κέρδη της Samsung κατέγραψαν πτώση της τάξης του 20%. Σύμφωνα με την εταιρεία, η «μείωση στις πωλήσεις έξυπνων συσκευών» ήταν ο λόγος που τα κέρδη της υποχώρησαν