Ερχονται νέα smartphones από τη Samsung με λειτουργικό Tizen

Νέα smartphones (ή και tablets) που θα τρέχουν το νέο λειτουργικό σύστημα Tizen αναμένεται να παρουσιάσουν η Samsung και η Intel, στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2014, της μεγάλης ευρωπαϊκής έκθεσης της Βαρκελώνης και φέτος θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, θα προσφέρουν στη μεγάλη έκθεση μία “αποκλειστική προεπισκόπηση στις νεότερες Tizen συσκευές και μία ευκαιρία για να μάθουν οι εκπρόσωποι του τύπου τι έχει συμβεί στο project του Tizen από το περσινό event έως σήμερα”.

Η σχετική παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, μία ακριβώς μέρα πριν την επίσημη έναρξη του MWC 2014.

Τo Tizen OS, είναι μία εναλλακτική πρόταση για ένα mobile λειτουργικό σύστημα, βασισμένο στο Linux, στηρίζεται από τη Samsung και την Intel, ενώ αναπτύσσεται για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Το Tizen (προφέρεται Tάιζεν) αποτελεί μια προσπάθεια της βιομηχανίας να δημιουργήσει και να αναπτύξει ένα νέο, ανοιχτό και ευέλικτο λειτουργικό σύστημα. Η ευελιξία του Tizen προσφέρει σε κατασκευαστές και προγραμματιστές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εφαρμογές, υπηρεσίες και συσκευές με ανώτερη απόδοση.

Ήδη από το το 2002 η Samsung δοκιμάζει και αφομοιώνει Open Source λειτουργικά συστήματα στις συσκευές της με αποκορύφωμα το Bada. Από το 2012, σε συνεργασία με την Intel  δουλεύει πάνω στο Tizen, το οποίο υποστηρίζει HTML5, που αποτελεί βασικό στοιχείο σε ένα σύνολο προτύπων «Open Web» APIs και βασίζεται σε W3C standards.JavaScript, XML, CSS και Ajax.