Ερχεται iPad – τέρας στις 12,9 ίντσες!

Χθες σας μεταφέραμε τις πληροφορίες για τον ερχόμενο γίγαντα tablet από τη Samsung με οθόνη 12,2 ιντσών. Σήμερα δεν έχουμε πληροφορίες για γίγαντα, αλλά για πραγματικό… τέρας, στις 12,9 ίντσες, αυτή τη φορά από την Apple και το iPad.

Οι πρώτες φήμες αναφορικά με υπερμέγεθες iPad εμφανίστηκαν στις αρχές του 2013, ακούγονταν απίστευτες και προέρχονταν από αναξιόπιστες πηγές. Τώρα όμως έρχεται το έγκυρο Digitimes και όλα δείχνουν ότι έτσι είναι. Μέχρι τα τέλη του 2014 είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα iPad 12,9 ιντσών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Digitimes, η Apple επέλεξε την εταιρεία Quanta Computer για να κατασκευάσει το μεγαλύτερο iPad, με το τελευταίο να μπαίνει σε φάση μαζικής παραγωγής στο 2ο μισό του 2014.

Επειδή το iPad των 12,9 ιντσών δεν προορίζεται για την mainstream αγορά – εκτός και αν αποδειχτεί το αντίθετο από την αποδοχή του κόσμου – αλλά και κυρίως απευθύνεται στην εκπαίδευση και σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, δεν αναμένεται να παραχθεί σε πολύ μεγάλες ποσότητες όπως συμβαίνει με τα άλλα iPad.

Επίσης εκτιμάται ότι το νέο αυτό iPad προωθείται ως αντικαταστάτης του MacBook Air των 11 ιντσών, κι έτσι θα είναι εξοπλισμένο με ισχυρό επεξεργαστή.
Μία παρόμοια φήμη, πάντως, είχε κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, όταν η Wall Street Journal είχε αποκαλύψει ότι η Apple σχεδίαζε ένα νέο iPad με οθόνη “λίγο μικρότερη από 13 ίντσες”.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το αμερικάνικο εξειδικευμένο site τεχνολογίας BGR, η οθόνη του i-Phone 6 θα είναι μεγέθους 5 ιντσών καθώς η Apple επιχειρεί να χτυπήσει τη Samsung η οποία έχει σαφή υπεροχή στις συσκευές μεγάλης οθόνης. Είναι η πρώτη φορά που η Apple δεν θα κινηθεί να δημιουργήσει νέα αγορά αλλά να παρακολουθήσει τον ανταγωνισμό. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα και δεύτερη έκδοση με μεγαλύτερη οθόνη από αυτή των 5 ιντσών.
Το νέο i-Phone αναμένεται να χρησιμοποιεί επεξεργαστή 20nm που κατασκευάζεται από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company .