Εντός του Ιανουαρίου η Samsung παρουσιάζει tablet άνω των 12 ιντσών

Ξέρουμε καλά ότι η Samsung σχεδιάζει μια… επίθεση tablets μέσα στο 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση CES του Ιανουαρίου, η οποία θα είναι γεμάτη από 4K/Ultra HD τηλεοράσεις, θα αποτελέσει και την εκκίνηση της ιδιότυπης επίθεσης από την Samsung. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι πληροφορίες λένε ότι θα παρουσιαστεί το Galaxy Note Pro, ένα tablet με διαγώνιο οθόνης 12,2”. Εάν αυτό συμβεί, θα έχουμε να κάνουμε με ολική ανατροπή του σκηνικού.

Οι πληροφορίες του Phonearena λένε ότι σε πρόσφατη εκδήλωση της Samsung στην Κορέα όπου παρουσιάστηκαν οι συσκευές της εταιρείας που θα λανσαριστούν το νεο έτος, έγινε γνωστό ότι το Galaxy Note Pro διαθέτει τετραπύρηνο Snapdragon 800 επεξεργαστή, 3GB RAM, μπαταρία 9.500mAh και ανάλυση οθόνης 2560×1600 pixels. Θα λειτουργεί σε περιβάλλον Android 4.4 KitKat.

Οσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις του χώρου στενά, θυμούνται ότι η κυκλοφορία tablet με διαγώνιο οθόνης πέριξ των 12 ιντσών είχε συζητηθεί πάνω από δύο φορές στο κοντινό παρελθόν,

Θυμίζουμε ότι μια παραπλήσια φήμη έκανε λόγο για πιθανή κυκλοφορία ενός γιγάντιου iPad 12,9 ιντσών μέσα στο 2014! Πάντως, ως δεδομένη θεωρείται η πρόθεση της κορεατικής εταιρείας να ξεδιπλώσει μια γκάμα tablets που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των διαστάσεων και των αναγκών των χρηστών. Έχουμε το 5.7″ Note 3, μετά το 8″ Note 8.0, το 10ιντσο Note 10.1, και τώρα όπως όλα δείχνουν έρχεται η ώρα της 12ιντσης Pro έκδοσης.

Η μεγάλη διαγώνιος της οθόνης θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει πολύ πιο απαιτητικές εργασίες συγκριτικά με τις μικρότερες οθόνες και ενδεχομένως η Samsung να το λανσάρει ως αντικαταστάτη των laptop, πακετάροντας μαζί και αξεσουάρ όπως ένα πληκτρολόγιο και ένα S Pen και ούτω καθεξής.

Επιπρόσθετα οι πληροφορίες λένε ότι το Galaxy Note 10.1 (2014 edition) Pro θα ζυγίζει 750 γραμμάρια, βάρος το οποίο είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα 547 γραμμάρια του Note 10.1 και η 9500 mAh μπαταρία του θα εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από τα 8220 mAh της μπαταρίας του 10ιντσου προκατόχου του.