Γνωρίστε το Pepper – το πρώτο ρομπότ με ανθρώπινα συναισθήματα

Το νέο δημιούργημα της γιαπωνέζικης εταιρείας Softbank ονομάζετε Pepper και μπορεί να «διαβάσει» ανθρώπινα συναισθήματα βάσει των εκφράσεων του προσώπου και του τόνου της φωνής.

Έχει ύψος 1.2m, ζυγίζει 28kg και στο στήθος του υπάρχει τοποθετημένο ένα tablet με πληθώρα αισθητήρων που του επιτρέπουν να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους με φυσικό τρόπο. Σύμφωνα με την εταιρεία το ρομπότ είναι σε θέση να φέρει εις πέρας διάφορα σημαντικά ζητήματα, όπως τη φροντίδα των ηλικιωμένων αλλά και των νεογέννητων.

Ο Pepper μπορεί να κάνει αστεία, να χορεύει και διάφορες άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Yoshimoto Robotics Laboratory, Inc.

Όπως δήλωσε ο Μπρούνο Μεσονιέ διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Aldebaran, «Το συναισθηματικό ρομπότ θα δημιουργήσει μία νέα διάσταση στις ζωές μας και νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με την τεχνολογία. Είναι μόνο η αρχή, αλλά ήδη μία πολλά υποσχόμενη πραγματικότητα.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η Ιαπωνία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές ρομπότ στον κόσμο, αξίας περίπου 6 δισεκ. ευρώ το 2012 ενώ μέχρι το 2020 αυτή αναμένεται να τριπλασιαστεί, καθώς μάλιστα ο πληθυσμός της χώρας συνεχώς γερνάει, ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε εργαζόμενους ιδιαίτερα στον χώρο της φροντίδας.