Αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του iPhone 6

Το καλοκαίρι ανανμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του πολυαναμενόμενου iPhone 6. H Pegatron, μία από τις εταιρίες που είναι υπεύθυνη για την συναρμολόγηση των φορητών συσκευών της Apple, ετοιμάζει νέο χώρο εργασίας στις εγκαταστάσεις της και προσλαμβάνει εργάτες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα χρονικά περιθώρια και στις παραγγελίες για το νέο iPhone 6.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η παραγωγή του νέου smartphone της Apple θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους λίγους μήνες. Έως τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ούτε και η ημερομηνία κατα την οποία θα λανσαριστεί επίσημα η συσκευή.

Πάντως, ήδη έχουν αρχίσει οι φήμες τόσο για τη μορφή όσο και για τις πιθανές δυνατότητες και καινοτομίες που θα χαρακτηρίζουν το iPhone 6 της Apple. Εκτιμήσεις και οι επικρατέστερες φήμες μέχρι στιγμής, θέλουν το νέο κινητό να έχει οθόνη πέντε ιντσών, αγγίζοντας τα μεγέθη οθονών του ανταγωνισμού. Επίσης θεωρείται δεδομένο ότι στον εξοπλισμό του νέου μοντέλου θα περιλαμβάνονται σένσορες ανίχνευσης καιρικών συνθηκών, όπως βαρόμετρο, μετρητές υγρασίας, ατμοσφαιρικής πίεσης και θερμόμετρου.

Η συγκεκριμένη φήμη περί αισθητήρων προέρχεται από ανθρώπους “εκ των έσω” τους οποίους επικαλείται ο κορυφαίος κινέζος αναλυτής Sun Chang Xu και έρχεται σε συμφωνία με τις μέχρι τώρα φήμες για μια σειρά από αλλαγές που θα φέρουν τα apps που θα λανσάρει η νέα βερσιόν του λειτουργικού των gadget της Apple, iOS 8, οι οποίες θα καθίστανται δυνατές, μόνο μέσω παρόμοιων αισθητήρων με αυτούς που περιγράφει ο κινέζος αναλυτής. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όλοι οι παραπάνω αισθητήρες έχουν ενσωματωθεί ήδη, εδώ και ένα χρόνο στην “ναυαρχίδα” των smartphones της Samsung, το Galaxy S4.

Εκτός αυτών αναφορικά με τις επερχόμενες προδιαγραφές του iPhone 6, ως έχει γίνει γνωστό ότι θα έχει 0.22 ίντσες πάχος, η Ultra-Retina οθόνη του θα έχει ανάλυση 389ppi και πως ο νέος A8 επεξεργαστής του θα είναι συγχρονισμένος στα 2.6 Ghz.
Συγκετικά, να αναφέρουμε ότι το iPhone 5S έχει πάχος 0.30 ίντσες, έχει μια οθόνη Retina με 326ppi και έναν A7 επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.3 GHz.