Αβέβαιο το μέλλον του Google plus

Αβέβαιο φαίνεται πως είναι το μέλλον του Google plus, μετά την αποχώρηση (ή καρατόμηση) του επικεφαλής του. Την ίδια στιγμή, οι πηγές των αμερικάνικων μέσων κάνουν λόγο για πάνω από 1.000 άτομα που μεταφέρονται στο τμήμα του Android.

Ο Vic Gundotra είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τη προσπάθεια της Google στον κόσμο των social media με τη δημιουργία του Google plus και ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο ότι αποχωρεί από την εταιρεία. “Σήμερα ανακοινώνω την αποχώρηση μου από τη Google μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια” έγραψε στην ανάρτηση του. “Ήμουν απίστευτα τυχερός που συνεργάστηκα με τους καταπληκτικούς ανθρώπους της Google. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιο ταλαντούχο και παθιασμένο σύνολο ανθρώπων οπουδήποτε αλλού. Συγκινούμαι ότι σκέφτομαι την ηγεσία του Larry Page και αυτά που με εξουσιοδότησε να κάνω όσο ήμουν στη Google. Από το ξεκίνημα του Google I/O, την ευθύνη όλων των mobile εφαρμογών, τη δημιουργία του Google plus, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί χωρίς την ενθάρρυνση και υποστήριξη του Larry” συνέχισε.
“Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι με το κουράγιο και την ικανότητα να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο (Google plus) και είμαι ευγνώμων για όλη τη σκληρή δουλειά του και το πάθος του” δήλωσε ο Larry Page. Ο Page επίσης δήλωσε ότι η Google θα συνεχίσει να επενδύει στο Google plus.

Δημοσιεύματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επιμένουν ότι οι αλλαγές αυτές σημαίνουν το τέλος του κοινωνικού δικτύου της Google, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αναδιοργάνωση περιλαμβάνει και τη μεταφορά μιας ομάδας (1.000-1.200) υπαλλήλων, που δούλευαν μέχρι τώρα στο τμήμα του Google+, στο αντίστοιχο τμήμα της πλατφόρμας του Android. Στις φήμες αυτές η αμερικάνικη εταιρεία απάντησε ότι οι αλλαγές δεν επηρεάζουν τη στρατηγική της εταιρείας για το συγκεκριμένο προϊόν, προσθέτοντας ότι υπάρχει εξαιρετικό ταλέντο στην ομάδα που θα συνεχίσει να χτίζει υπηρεσίες που θα προσφέρουν πολύ καλή εμπειρία στους χρήστες.

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου του 2013 δείχνουν ότι το Google plus είχε 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ενώ 540 εκατομμύρια ήταν οι ενεργοί χρήστες που δραστηριοποιούνταν σε “social βελτιστοποιημένα” προϊόντα της εταιρείας. Σίγουρα το Google plus δεν έχει καταφέρει να ταρακουνήσει το Facebook από την ηγεσία στα social media, είναι όμως ένα ισχυρό εργαλείο για τη Google.
Οι λογαριασμοί στο Google Plus χρησιμοποιούνται σε όλες τις υπηρεσίες της Google: YouTube, Gmail, Google Search κτλπ. Μάλιστα, τo Google Plus είναι πιο χρήσιμο στους διαφημιστές από ότι το Facebook. Μπορεί πάνω ένα δισεκατομμύριο χρήστες να βρίσκονται στο Facebook κάθε μήνα αλλά οι πληροφορίες που συλλέγει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είναι συγκριτικά περιορισμένες. Η Google γνωρίζει τους φίλους σου στο Gmail, τι ψάχνεις στο Internet, τι ψωνίζεις από το Internet, τι μέρη επισκέπτεσαι και τι διαφημίσεις κλικάρεις. Εν ολίγοις, η Google έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για σένα από ότι το Facebook.