Άρχισε από τη Δευτέρα η αναβάθμιση iOS7.1 για κινητές συσκευές της Apple

Η Apple άρχισε να διαθέτει από την περασμένη Δευτέρα μια αναβάθμιση για το λειτουργικό της σύστημα για κινητές συσκευές, iOS7, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση αποτελεί την πρώτη μεγάλη του λογισμικού σε 6 μήνες. Όπως πολλοί υποστηρίζουν, σε αυτό το διάστημα υπήρξαν αρκετά προβλήματα καθώς και κάποια πολύ ενοχλητικά bugs όπως τυχαίες επανεκκινήσεις της συσκευής και τυχαία crashes εφαρμογών.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, η συγκεκριμένη αναβάθμιση προσφέρει στους χρήστες περισσότερη σταθερότητα, βελτιωμένη σχεδίαση και μια αναβάθμιση στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, Touch ID. Η αναβάθμιση iOS7.1 περιλαμβάνει βελτιώσεις στο Siri, το ημερολόγιο, ένα καθαρότερο interface και βελτιωμένη απόκριση και επιδόσεις.
Παράλληλα, η αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού είναι επίσης συμβατή με το CarPlay, που ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά του iPhone απευθείας σε αυτοκίνητα. Η Apple ανακοίνωσε το CarPlay την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο αναμένεται να γίνει διαθέσιμο σε αυτοκίνητα περίπου προς τα τέλη του έτους.
Το iOS 7.1 έχει το build no 11D169b. H εν λόγω αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4s, iPhone 4, iPad Air, iPad mini με Retina οθόνη, iPad mini, 3ης και 4ης γενιάς iPad, iPad 2 και 5ης γενιάς iPod touch.

Μετά την κυκλοφορία του iOS 7.1 η Apple ανανέωσε τα περιεχόμενα των κειμένων υποστήριξης του λογισμικού όπου πλέον κάποιος μπορεί να διαβάσει τις αναβαθμίσεις ασφαλείας που φέρνει η εν λόγω έκδοση καθώς και τις βελτιώσεις.

Η Apple ευχαριστεί σε αυτό διάφορους προγραμματιστές της jailbreak κοινότητας όπως την ομάδα των Evad3rs καθώς και την Google αλλά και άλλους.

Συγκεκριμένα για τους Evad3rs η Apple τους αναγνωρίζει 4 νέες αλλαγές που παρουσίασε στο iOS 7.1. Συγκεκριμένα για την επίλυση ενός bug που επέτρεπε σε ένα κακόβουλο back up να αλλοιώσει το σύστημα αρχείων του λογισμικού, ένα crash το οποίο επέτρεπε ένας χρήστη να αλλάξει τα permissions των φακέλων ενώ τα άλλα δύο έχουν να κάνουν με την εκτέλεση κώδικα και το kernel του λογισμικού.

Την ίδια στιγμή, μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς αυξητικής τάσεις αναφορικά με τις πωλήσεις και ειδικά μετά την εισαγωγή του iPad στον χώρο τον tablets, οι πωλήσεις αναμένεται να ισορροπήσουν για πρώτη φορά του χρόνου σύμφωνα με το IDC.

Ο λόγος θα είναι οι λιγότερες αγορές από τους καταναλωτές μιας και το IDC υποστηρίζει πως οι κάτοχοι tablets δεν είναι πλέον τόσο θετική στο να αγοράζουν καινούργιες συσκευές tablet με του ίδιους ρυθμούς και πλέον ψάχνουν για ένα προϊόν που θα το χρησιμοποιήσουν και σε βάθος χρόνου.

Η αγορά των tablets σημείωσε την τεράστια ανάπτυξη της τάξης του 51% το 2013 αλλά το 2014 οι προβλέψεις θέλουν να ανάπτυξη να σημειώνει μόνο 19.4% με 260.9 εκατομμύρια tablets να αναμένεται να πωληθούν παγκοσμίως.